Pigs & Punch

Gelegen aan de altijd gezellige Utrechtsestraat bevindt zich Pigs & Punch. En wanneer we dit bourgondische restaurant in het kort zouden omschrijven, is het ‘varken, varken, varken, nog wat varken en schalen punch.’  We mogen gerust zeggen dat Pigs & Punch het Walhallah voor de vleesliefhebber is. Het beste van twee werelden komt hier namelijk samen: vlees & cocktails. Het is bij uitstek dé plek om een legendarische avond af te trappen. De overheerlijke pig-out platter en share-ribs maken het restaurant de ideale plek om met een groep vrienden naartoe te gaan. Overheerlijk vlees om te delen, verraderlijke punch en een bourgondische setting. Wat wil je nog meer?

pigs en punch man man 2 pigs and punch man man

Pigs & Punch
Utrechtsestraat 30-A Amsterdam
Dineren met: mede-vleesliefhebber of complete vriendengroep

Locanda

“Bueno Sera!” De deur wordt geopend door een vriendelijk ogende en uiterst vrolijke Italiaan. Ondanks dat we ons midden in de Jordaan bevinden, lijkt het even alsof we in het bruisende en altijd openhartige Italië zijn. Locanda brengt namelijk een authentieke, culinaire Italiaanse keuken naar onze hoofdstad. Hier worden de gerechten bereid met 100% verse ingrediënten die rechtstreeks uit Italië komen. En dat proef je. Geen ingewikkeldheden en tierlantijntjes, maar Italiaans eten op haar best. De huiselijke sfeer laat je meteen thuis voelen. Hierdoor is Locanda de perfecte plek om met een oude vriend af te spreken om een avond bij te praten onder het genot van lekkere wijnen en de beste Italiaanse gerechten. En laat vooral het toetje niet staan, want de Tiramisu is een aanrader!

locanda man man Locanda man man

Locanda
Eerste Anjeliersdwarsstraat 6 Amsterdam
Dineren met: oude vriend of date

Ellis Gourmet Burgers

Het basisidee van Ellis is simpel: de beste burgers serveren. Met succes. Ellis telt namelijk 21 vestigen, waaronder 5 in Nederland. Reden genoeg om de setting en burgers eens uitgebreid onder de loep te nemen. En door de introductie van hun laatste burger wordt duidelijk dat de zoektocht naar de perfecte hamburger nooit stopt. Echter, komt deze wel heel dicht in de buurt. Ik heb het over The New Meatlover. De naam zegt het al: dit is een burger voor vleesliefhebbers, levensgenieters en bourgondiers. Rundvlees van topkwaliteit, pulled beef en een krokante crumble van rundvlees. Watertandend denk ik terug aan de wijze waarop de topings balans brengen aan dit vleesfestijn. Gekarameliseerde uien, gemarineerde rode ui en zijdeachtige ijsbergsla wat afgemaakt wordt met een toef mosterdmayonaise. Geef een man deze burger, wat Belgische frieten en een heerlijk speciaalbiertje on-the-side en je bent klaar. Zo simpel kan het zijn.
unnamed
Ellis Gourmet Burgers
Prinsengracht 422 Amsterdam
Dineren met: je mede burgerliefhebber