Hoe kan je het beste pluizen verwijderen?

Je ontkomt er bijna niet aan dat jouw wollen trui gaat pluizen. Door alleen al het dragen van je trui ontstaan er pluisjes. Wrijving van de stof zorgen ervoor dat deze pluisjes ontstaan. Dit gebeurt al doordat je met je mouw over de tafel heengaat of met je rug tegen de rugleuning zit. Maar hoe verwijder je deze pluizen het beste? Wij hebben een aantal tips.

1. Met een scheermesje pluizen tegengaan

Een bot scheermesje is ideaal om pluizen te verwijderen. Leg je trui op een vlak oppervlak en ga met je scheermesje geleidelijk over je trui heen en scheer één kant op. Doe dit wel voorzichtig en dan beschadig je je trui niet. Ben je er niet helemaal comfortabel bij? Dan zijn er nog een aantal andere oplossingen om pluisjes te verwijderen.

2. Met een puimsteen pluizen verwijderen

Een puimsteen kan je gebruiken om je eelt op je voeten te verwijderen. Maar wist je ook dat je het kan gebruiken voor je trui? Je wrijft met de puimsteen over de kritieke gebieden op je trui en daarna behandel je je trui verder met een kledingroller. De pluisjes vallen er zo vanaf.

Pluizen verwijderen

3. Pluizen tegengaan met een (pluizen)borstel

Het spreekt eigenlijk voor zich en het heeft maar weinig uitleg nodig. Aan de borstel blijven de haren en pluizen vastzitten en zo kan je ze makkelijk van je trui afhalen. Overigens kan het ook met een schoenborstel. We bedoelen dan niet die harde borstel waarmee je de modder van je wandelschoenen af schrobt, maar de borstel die je gebruikt om je suède schoenen mee schoon te maken. Hiermee kan je ook pluisjes verwijderen. Denk er wel aan dat je weer één kant op borstelt, net zoals met het scheermesje.

4. Met een nagelschaartje pluizen verwijderen

Als je een paar pluisjes hebt die je mateloos irriteren, kan je ook een nagelschaartje pakken. Je trekt de pluisjes een beetje omhoog en je knipt ze voorzichtig af. Je houdt de schaar dicht tegen je trui aan als je knipt. Een normale schaar kan je natuurlijk ook gebruiken, alleen hier is de kans wel groter dat je de trui beschadigt. Een nagelschaartje is een stuk kleiner en dan is het een stuk minder gevaarlijk voor je trui.

pluizen tegengaan

5. Klittenband of een klittenbandroller

Een klittenbandroller is misschien minder bekend bij ons. maar dat doen vrouwen in hun haar. Ik denk niet dat je dat in huis hebt, maar je vriendin, zusje, moeder of buurvrouw zal vast een klittenbandroller in huis hebben. Met deze zachte en handige roller kan je dus de pluizen verwijderen van je trui. Het is bedoeld voor je haar dus het is al vrij zacht en ideaal voor jouw lievelingstrui. Leg je trui plat en rol langzaam naar boven om de pluisjes te verwijderen. Een klittenband kan ook werken. zolang deze niet al te stug is.

6. Pluizen tondeuse

Last but not least: de pluizen tondeuse. Het is wat doelgerichter en subtieler dan een kledingroller. Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende oplossing en het is er speciaal voor gemaakt. Het is een soort scheermesje dat voorzichtig over je trui heengaat en alle pluisjes verwijdert zonder je trui te beschadigen. Ideaal en effectief.