De Chinese webshop Wish

4 juli 2010 werd de webshop opgericht. Of ja, webshop. Net zoals AliExpress, Bol.com en Amazon is Wish een online e-commerceplatform dat transacties tussen verkopers en kopers mogelijk maakt. Daardoor beheert Wish zelf niet de transacties, maar laat dat door andere verkopers doen. Daardoor is het kopen erg goedkoop. De producten komen overigens niet uit Amerika, waar het hoofdkantoor gevestigd is. De meeste producten komen rechtstreeks vanuit China. Net zoals producten van AliExpress komt tijdens de zending van het pakket de site Wish helemaal niet meer in aanraking met het pakket.

Daardoor heeft Wish de producten niet zelf op voorraad en beheert de retourzendingen niet. Het afhandelen van een fout- of niet geleverd product is dus de verantwoordelijkheid van de verkoper.

Is Wish een betrouwbare site?

Doordat er zoveel leveranciers op de website zitten, is het nooit echt 100% zeker of je je pakketje ontvangt. Want je weet eigenlijk niet zeker of de leverancier betrouwbaar is. Het goede nieuws is dan weer dat Wish zelf niet moeilijk doet over het terugboeken van je geld. Wanneer je product van slechte kwaliteit is, of je hebt hem überhaupt nooit ontvangen, maakt Wish binnen no-time het betaalde geld plus de verzendkosten terug naar je over.

parapluhouder-op-fiets

Maar natuurlijk wil je dit bestelde product toch graag hebben, daarom is het verstandig om eerst te kijken bij welke leverancier je het pakketje gaat bestellen.

Hoe herken je een betrouwbare leverancier?

Check vooral, voordat je het product besteld, alle recensies die zijn gegeven onder het product en aan de leverancier. Uit die reviews kan je meestal al snel de conclusie trekken of de leverancier zijn werk goed doet, of niet. Ook is het handig dat gebruikers een foto kunnen plaatsen van het product dat ze hebben ontvangen. Daardoor weet je vaak ook of je het product krijgt dat op de website omschreven is.