Wie zijn de rijkste mensen ter wereld?

Sommige mensen verdienen zo veel geld, dat we niet meer praten over een jaarsalaris. We praten niet eens meer over een maandsalaris maar over een uursalaris. En dit zijn wel andere uurlonen dan die 2,15 euro per uur die je voor je krantenwijk vroeger kreeg. Het meeste geld zit nog steeds in het westen.

Jeff Bezos is de grootste baas van alle bazen. Andere grote spelers, zoals de man achter Facebook Mark Zuckerberg en die ene man van de elektrische auto’s, Elon Musk, staan er natuurlijk ook in. De uitspraak “geld groeit op m’n rug” geldt voor deze mannen absoluut. We mogen natuurlijk Alice Walton van Walmart niet vergeten. Deze vrouw laat de man de Tesla wel even achter haar. Lekker bezig Alice. Maar wie is de rijkste man van China?

rijke mensen

De rijkste man van China heet Zhong

Azië is al lang niet meer weg te denken en wordt steeds een grotere speler op verschillende gebieden in de wereld. Dat laten ook deze rijke Aziaten maar weer eens even zien. Jack Ma is de oprichter van Alibaba en was voor zes jaar lang de rijkste man van China, tot nu. Z

hong Shanshan is de nieuwe rijkste man van China. Deze slimme baas verdient zijn geld aan gebotteld water en vaccins. Zhong heeft zijn vermogen immens zien stijgen en alleen Jeff Bezos en Elon Musk hebben dit jaar meer omzet gemaakt dan de Aziaat. Zhong heeft ook wel de bijnaam the lone wolf, omdat hij niet zo is van alle zakenclubs en met allemaal rijke mensen whiskey drinken. Jack Ma gaat binnenkort zijn troon waarschijnlijk weer terugveroveren, aangezien zijn dochtermaatschappij naar verwachting veel gaat opleveren.

rijkste man

Maar over hoeveel geld praten we nou? Het uurloon van Jeff Bezos is het meeste van iedereen, maar deze mannen in het verre oosten doen het ook niet slecht. Zhong bezit zo’n 50 miljard euro en Jack Ma zit daar zo’n twee miljard onder. Zhongs vermogen steeg met grofweg 44,5 miljard euro, waardoor je kan zeggen dat het geen slecht jaar was voor Zhong. Wij gaan ook waterflesjes verkopen.