Amazon, en daarmee Jeff Bezos, lijkt te profiteren van het coronavirus

Waar de meeste fondsen door het coronavirus veel verlies maken gaat dat niet op voor Amazon. De laatste twee weken is de waarde van het bedrijf met 5% gestegen. Sinds het begin van 2020 is het aandeel van Amazon zelfs gestegen met 25%. Hier is wel een logische verklaring voor. Omdat je via Amazone online producten bestelt is het redelijk veilig om in ze te investeren. Doordat andere bedrijven juist ten onder gaan in deze tijd switchen veel beleggers hun aandelen naar Amazon. Dit heeft als resultaat dat de waarde van Amazon alleen maar omhoog gaat. Het heeft ook de nodige positieve gevolgen voor de topman van Amazon, Jeff Bezos.

Amazon Jeff Bezos

De stijging in het vermogen van Jeff Bezos

De topman van Amazon profiteert mee van de positieve koers van zijn bedrijf. Sinds het begin van dit jaar is het particulier vermogen van Jeff Bezos namelijk gegroeid met maar liefst 24 miljard dollar! Dit brengt zijn totale vermogen op 138,5 miljard dollar, wat neer komt op 121,1 miljard euro. De oprichter van Amazon is dus één van de enigste mensen die misschien wel in zijn vuistje lacht na de komst van het coronavirus.

Amazon heeft het drukker dan ooit

Doordat veel winkels dicht zijn en doordat er wordt geadviseerd zo veel mogelijk thuis te blijven, worden er ontzettend veel bestellingen geplaatst bij Amazon. Ze kunnen de grote vraag nauwelijks aan. Hierdoor moeten mensen langer wachten totdat hun pakketjes bezorgd worden dan normaal gesproken het geval is.

Amazon Jeff Bezos