Het effect van multitasking

Het feit is dat we volledig aan het moment voorbij gaan. Natuurlijk wil je ontspannen, want je hebt hard gewerkt en mag nu lekker hersendood op de bank creperen, met je mobiel in de ene hand en de afstandbediening in de andere. Alleen werkt multitasken voor geen meter, blijkt uit onderzoek. Omdat je alles voor maar 30% doet en je veel meer productiviteit en voldoening ervaart wanneer je taken één voor één voor de volle 100% uitvoert. Dan kost dat je juist mínder moeite.

People these days are missing the now.

Verstand neemt het over van emoties

Je gaat op zoek naar afleiding om de druk van een stressvolle dag te onderdrukken. Dagelijks worden we omringd door tientallen groeimogelijkheden en kansen om carrière te maken, alleen is de werkdruk zo hoog dat ons verstand besluit het over te nemen van onze emoties. Want hé, alles ter zelfbescherming. Productiviteit en rendement staan bovenaan de prioriteitenlijst, emoties kunnen wel even worden genegeerd. Een burn-out ligt op de loer.

emoties afzwakken

The noice of the external world is muting the sound of the internal world and therefore our intuition is paying the price for it.

Bewust je tijd doorbrengen

Waarom niet dagelijks gewoon een klein stapje terug doen? Luisteren naar je lichaam. In plaats van bij thuiskomst te vluchten in afleiding, tijd maken voor een kwartiertje mediteren. Om te voelen wat je voelt. En vervolgens je werkdruk van je afzetten voor de rest van de avond en doen waar jij zit in hebt. Tv kijken, lekker swipen of een hapje eten, maar nu wel bewust. Grote kans dat je je eerder voldaan voelt en je beter onthoudt wat er zojuist is gebeurd. Handelen naar je gevoel, niet naar wat je verstand je laat denken.

Op zoek naar inspiratie? Bekijk eens Inn Saei, de Netflix-docu die jou meeneemt in de wereld van constante prikkels, burn-outs en intuïtie.