Voedingssupplementen voor spiermassa

De snelheid waarmee je spieren kunt opbouwen, heeft aan de ene kant te maken met genetische aanleg, maar je dieet is minstens zo belangrijk. Alleen wanneer je de juiste voedingstoffen binnen krijgt ga jij een optimaal resultaat halen. Wanneer je het moeilijk vindt om op een dag genoeg binnen te krijgen, kunnen voedingssupplementen uitkomst bieden. We hebben hier 6  populaire voedingssupplementen voor je op een rijtje.

 

1. Whey proteïne

Het voordeel aan eiwitshakes met weipoeder is dat deze snel wordt verteerd. De aminozuren uit deze poeder kunnen meteen na het trainen beginnen met het herstellen van je spieren. Hoe sneller dit gebeurt, hoe beter dat is voor je spieropbouw.

2. Caseïne-eiwit

Caseïne-eiwit is een eiwit die je veel in zuivelproducten tegenkomt. Het voordeel van dit caseïne-eiwit is dat het zorgt voor een langere spiereiwitsynthese. Dit wil eigenlijk zeggen dat je spieren langer profijt hebben van deze eiwitten en langer de tijd hebben om te herstellen en sterker te worden.

3. Creatine

Creatine kan tijdens het trainen zorgen voor iets meer kracht en uithoudingsvermogen. Wanneer je zes tot tien reps doet, zou je er met creatine nog een extra rep bij kunnen doen. Creatine zorgt dan ook voor extra glycogeen, dit is tijdens het trainen de belangrijkste brandstofbron voor je spieren. Hierdoor kun je net wat extra tillen, en een oefening meer doen waardoor je jouw spiergroei optimaal inzet.

supplementen spiermassa

4. Weight gainer

Wanneer je flink wil gaan trainen om te groeien, zul je moeten bulken. Dit betekent dat je gecontroleerd meer calorieën binnen krijgt, dan je nodig hebt. Het overschot aan calorieën die je binnenkrijgt zal je lichaam nodig hebben om na het fitnessen spieren op te bouwen. Bodybuilders moeten veel meer calorieën binnen krijgen dan gebruikelijk. Hierdoor moeten ze meer eten en wanneer dit toch niet goed lukt, biedt de weight gainer uitkomst. Hier zitten extra calorieën in en zorgen dat je jouw spiermassa kan gaan opbouwen.

5. Pre-workout

Een pre-workout is ook een van de populaire voedingssupplementen. Het kan helpen met zwaar trainen. Het bestaat eigenlijk uit een mix van verschillende supplementen, die je kunnen helpen met kracht, focus en in sommige gevallen ook de spieropbouw. Het geeft je tijdens het trainen een flinke boost waardoor je de trainingen optimaal benut.

Wanneer je genoeg van de juiste voedingstoffen uit je dieet kunt halen, heb je eigenlijk geen supplement nodig. Maar met bovenstaande jongens kan jij dit tekort opvullen zodat je jouw spiermassa kan behouden.