De supplementen voor spiergroei

Als je het maximale uit jouw fitness game wilt halen, kunnen supplementen wel degelijk een sterke toevoeging zijn aan jouw voedingsschema. Echter worden de supplementen door veel mannen gezien als een vervanging van hun dagelijkse voedingsbehoefte. Om hier onduidelijkheden te voorkomen. Het woord supplement betekent letterlijk ‘een aanvulling’. Een supplement gebruik je dus als aanvulling zodra je in een bepaalde voedingsstof. Vergeet dus niet eerst de basis te leggen voor de juiste voeding voordat je aan supplementen gaat beginnen.

supplementen spiergroei voeding

Eiwitshake

Dit is toch wel de lieveling onder de krachtsporters voor het opbouwen van ultieme spiermassa: eiwitten. En terecht, want je hebt er voldoende van nodig om je droomlichaam op te bouwen. Deze voedingsstof levert aminozuren op, zodat de spieren voldoende kunnen herstellen. Als je aan krachttraining doet, zal je meer eiwitten nodig hebben dan een gemiddeld persoon. Het kan zijn dat je niet voldoende eiwitten binnen krijgt met dierlijke of plantaardige eiwitbronnen. Hierbij kan een eiwitshake zeer nuttig zijn en je helpen om de aanvulling wel voor elkaar te krijgen.

Creatine

Een natuurlijk supplement dat volgens de wetenschap het meest positieve effect heeft gehad. Deze voedingstof zit ook in vlees en vis, alleen is dit niet voldoende. Dit maakt creatine een uitermate effectief supplement. Het blijkt dat creatine je extra kracht kan opleveren in de sportschool, waardoor je meer gewicht kan drukken en door je trainingsplafond heen kan knallen. Voor de meeste sporters kan het een verschil opleveren, maar zorg ervoor dat je jezelf altijd blijft analyseren. Je moet jezelf namelijk niet overbelasten.

Dit zijn de énige 3 supplementen die je wellicht nodig hebt voor spiergroei MAN MAN
Instagram marc_fitt

Multivitamines

Een goede weerstand bouw je op door middel van voldoende vitamines en mineralen. Vooral als je veel in de krachthonk zit heb je deze multivitamines nodig om je uiteindelijke spiergroei te bevorderen.  Vitamine A zal echter niet direct je spiergroei bevorderen, maar speelt wel een rol in het voorkomen van blessures. Vitamine B1 bevodert spierherstel en vermindert vermoeidheid, dit is dus een belangrijke op het gebied van spieropbouw.

Echter krijgen veel mannen niet voldoende van deze vitamines binnen doordat niet iedereen gezond en gevarieerd eet. Daarom kan je je voedingspatroon aanvullen met multivitamines.

Dit zijn de drie beste supplementen die je kunt gebruiken voor volledige spiergroei. Zodra je weet dat je ergens tekort in komt, kan je eerst kijken naar wat voor voeding je aan jouw voedingsschema kan toevoegen. Vanuit dit standpunt kan je de juiste supplementen aanschaffen voor je ultieme droomlichaam.