Wat is een pre-workout?

Pre-workouts. Het is een begrip dat alsmaar populairder wordt en wereldwijd vanuit alle hoeken opduikt. Hoe fitness goeroe MoBicep iedere dag ladingen supplementen verstuurt vanuit zijn magazijn naar de koper, lijk je op het internet door de bomen het bos niet meer te zien. En waarom deze middelen zo populair zijn? Jij krijgt er een ultieme energieboost van die bevorderend zou werken tijdens je work-out of inspanning.

Hoewel ieder merk andere ingrediënten gebruikt, zorgt de samenstelling van cafeïne en creatine voor een optimale prestatie. De ingrediënten van een pre-workout zijn zo samengesteld dat de bloedsomloop wordt bevorderd, het lichaam wordt voorzien van energie en de ingrediënten je scherper maken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een pre-workout?-2
Foto van Instagram Lukewtraining

Het lichaam heeft zo’n 15 tot 30 minuten nodig om de pre-workout op te nemen. Je kunt het supplement het beste innemen via een shake met wat water. Wil je beginnen aan het gebruik van pre-workouts? Dan moet je goed weten waarvoor je het gebruikt. Het wordt namelijk aangeraden de supplementen af te stemmen op het doel dat je wil behalen. Om ervoor te zorgen dat jij het beste eindresultaat voor de zomer zal behalen geven wij je alle voor- en nadelen van een pre-workout.

De voordelen van een pre-workout

Hoewel iedereen andere supplementen gebruikt, is er een aantal voordelen bij het gebruik van een pre-workout die bijna iedere sporter ervaart. Naast het verbeteren van je focus en de krachttoename zorgt het gebruik voor een langer uithoudingsvermogen en een sterkere motivatie. Door innemen van een pre-workout verricht je over het algemeen betere prestaties, kom je sneller in de sfeer en bevordert het naast je fysieke inspanning ook het mentale aspect.

De nadelen van een pre-workout

De nadelen van een pre-workout hebben voornamelijk te maken met de hoeveelheid aan supplementen die je inneemt of de ingrediënten die er in zijn verwerkt. Door de energieboost kan een late avondtraining leiden tot een slechtere nachtrust. Daarnaast valt een verminderde eetlust ook regelmatig tot het lijstje van de nadelen van een pre-workout.

Hoewel ieder lichaam verschillend is en dus ook anders zou reageren op een supplement, is het verstandig vooraf altijd even je allergieën te checken. Het kan zijn dat je niet goed tegen bepaalde suikers of stofjes als glucose kan en je hier uitslag, benauwdheid of rode vlekken van krijgt. Gebruikers die gevoeliger zijn voor cafeïnegebruik ervaren ook wel eens een misselijk gevoel, hartkloppingen of hoofdpijn. Belangrijk is daarom een supplement uit te kiezen die over een minder hoog gehalte beschikt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een pre-workout?-2
Foto van Instagram Lukewtraining

Wil jij liever fit worden zonder het gebruik van supplementen? Met deze 20 handige work-out tips nemen jouw krachten toe en kun jij ook tijdens deze lockdown jouw conditie bevorderen.