Spotgoedkope woningen te koop in het Italiaanse Biccari

Wanneer woningen voor een super scherpe prijs worden aangeboden, moet er negen van de tien keer nog heel wat aan gedaan worden. Voor een woning die én voor een spotgoedkope prijs op de huizenmarkt wordt gezet én weinig renovatie nodig heeft, moet je je ogen goed openhouden. En raad eens: wij hebben voor de Italiaanse liefhebber een perfecte match gevonden, gelegen in Biccari. In het stadje, gelegen in de zuidoostelijke regio Apulië, starten de huizenprijzen vanaf slechts 7.500 euro

Biccari
Foto van Instagram Andreaassenza87

De meeste instapklare woningen liggen tussen de 10.000 euro en 13.000 euro. Ben je een echte handige Harry en sta je wel open voor een projectje? In het dorpje staat ongeveer een dozijn aan vervallen woningen te koop voor slechts 1 euro, waar een borgsom van 3000 euro bij komt kijken. Dit bedrag is overigens na de voltooiing van de verbouwing binnen een termijn van drie jaar terug te krijgen.

Het voorkomen van een spookstad

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een woning gelegen in Italië, de zonnige laars van Europa voor slechts €7500 euro. Burgemeester Gianfilippo Mignogna wil met de actie voorkomen dat het historische stadje een spookstad zal worden. Door de locatie verhuizen al jarenlang mensen naar grote steden voor werk. Hierdoor loopt de stad langzamerhand maar zeker leeg. Hoe er in de jaren 50 nog ruim 5000 inwoners wonen, wordt dat momenteel geschat op 3017. Een flinke afname dus.

Biccari
Foto van Instagram Yallerspuglia

Het stadje Biccari beschikt over schattige, smalle, oud historische steegjes en huisjes waar een groot deel van Italië om bekend staat. Hoewel de stad minder bewoonbaar is dan voorheen is het nog steeds een waar paradijs, aldus de burgemeester. Je leeft hier in een oase van rust, in een schitterende groene omgeving, ver van de drukte van de stad. En laten we eerlijk zijn: we zijn toch allemaal wel toe aan een beetje Italiaanse zon, onder het genot van een heerlijke Italiaanse espresso?