Capitani op Netflix is groot succes in Luxemburg

We kijken inmiddels niet meer vreemd op van de zoveelste Spaanse, Zweedse of zelfs Nederlands-Belgische productie op Netflix. Toch zijn er nog steeds landen die geen Netflix Originals online hebben. Luxemburg was lang zo’n land, maar daar is sinds kort verandering ingekomen. De Luxemburgse serie Capitani is namelijk de eerste serie die internationaal te zien is.

De serie was in Luxemburg een groot succes. Metingen lieten zien dat zo’n 29% van de gehele bevolking naar de serie keek en 90% enthousiast was over een tweede seizoen. Maar aan welk plot heeft de serie z’n succes te danken?

Een goede misdaadserie met een sterk verhaal

In de misdaadserie reist de inspecteur Luc Capitani af naar het dorpje Manscheid, een dorpje in het noorden van Luxemburg. Daar wordt het lijk van de 15-jarige Jenny Engel aangetroffen. Haar tweelingzus wordt nog steeds vermist. Capitani gaat samen met de hulp van de plaatselijke politievrouw Elsa op onderzoek uit.

capitani netflix detective misdaad serie

Het lijkt aanvankelijk alsof de bewoners van Manscheid niets weten over de zaak, maar dat blijkt al gauw niet waar. Ze wéten wel dingen die bruikbare informatie kunnen opleveren, maar er heerst een cultuur waarbij men koste wat het kost blijft zwijgen. Aan Luc de taak om toch door die zwijgende muur door te prikken en zo Jenny’s zusje op tijd op te sporen.

Seizoen 2 van Capitani 

Het plot van Capitani is dus ongelofelijk spannend. In totaal heeft de serie twaalf afleveringen, die in totaal acht dagen van het onderzoek bevatten. Online kan de serie rekenen op een IMDb-score van een 6.7.

Dat tweede seizoen waar het overgrote deel van de Luxemburgse kijkers enthousiast over was? Die is officieel aangekondigd en zal vanaf deze maand worden opgenomen. Totdat seizoen 2 online staat hebben we dus nog genoeg tijd om de episodes te kijken.

Dat niet alleen: Netflix staat ook vol met andere misdaadseries die de moeite waard zijn. Check maar eens ons overzicht van 10 spannende Scandinavische series op Netflix.