Hoeveel dagen heb je gemiddeld een kater?

Er komen in ons leven veel momenten voorbij waar het een goed moment is om een glaasje alcohol te drinken. Dit doen wij niet alleen tijdens het uitgaan. Denk ook maar eens aan de vrijdagmiddagborrel op je werk en de biertjes die je drinkt wanneer je met vrienden voetbal kijkt. Eigenlijk is er altijd wel een reden te bedenken om naar de fles te grijpen en dus de kans op een kater.

Het is dan ook niet gek dat veel mensen regelmatig te maken krijgen met de effecten van een kater. Die zijn niet prettig en zeker niet wanneer je productief wil zijn. Maar hoe lang heb jij gemiddeld een kater in je hele leven? Onderzoekers vertelden ons het ‘verlossende’ antwoord.

Onderzoek naar katers

Omdat zoveel mensen regelmatig last hebben van een kater vroeg het bedrijf Health Span zich af hoeveel dagen wij hierdoor kwijt raken. 2.000 respondenten namen deel aan het onderzoek. Deelnemers kregen de vraag hoe vaak zij aan de drank zitten en hoe vaak zij last hebben van een kater. Uit de gegevens kon worden opgemaakt dat respondenten gemiddeld eenmaal per week last hadden van de welbekende brakheid. De klachten die ze hierbij kregen varieerde van een lichte hoofdpijn tot volledig brak zijn.

hoeveel dagen een kater

Een kater voor twee jaar

Op basis van die gegevens heeft Health Span berekent dat volwassenen gemiddeld 724 dagen in hun leven last hebben van een kater. Dit komt neer op ongeveer twee jaar in je hele leven. Een behoorlijk lange tijd om last te hebben van een behoorlijk flinke hoofdpijn dus.

Ben jij na dit artikel van plan om toch echt wat minder te gaan drinken of om bijvoorbeeld een maand niet te drinken? Hier hebben wij een artikel over drankjes zonder alcohol waar jij alsnog van kunt genieten.