1. Je immuunsysteem verstevigt

Uit dit onderzoek blijkt dat door het drinken van alcohol er minder witte bloedcellen in je bloed zitten. En laten dat nou net de bestanddeeltjes zijn die ziektes in je lichaam aanpakken. Als je een maand niet zou drinken, zou de hoeveelheid witte bloedcellen zich herstellen tot wat het was voor je alcoholgebruik. En dus word je minder snel ziek. Doei verkoudheid!

 

2. Je slaapt beter

Je lever moet enorm hard werken om alcohol af te breken. Dat is dan ook een van de redenen waarom je na een avond stappen niet zo fris wakker wordt: je lichaam heeft moeten werken om alles af te kunnen voeren en heeft niet kunnen rusten. Door te kappen met alcohol zul je merken dat je beter kunt slapen. En die kater overslaan, dat is alleen maar mooi meegenomen.

5 typen slapeloze MAN MAN

3. Je lever herstelt zich

Het is echt waar: van alcohol breekt je lever zichzelf af. Van vier tot zes glazen alcohol per dag kan je lever flink verschrompelen. Gelukkig is er een simpele remedie: stoppen met alcohol drinken. Wanneer je een maand bent gestopt met het consumeren van alcoholische dranken, kan je lever tot wel 70% van zijn oorspronkelijke grootte terug groeien. Het zal even doorbijten worden, maar all good things take time.

4. Je valt af

Vet verliezen, maar zie je die sportschool totaal niet zitten? Stoppen met drinken kan al enorm helpen. Zo zit je met een glas rode wijn per dag bijvoorbeeld al aan de 574 calorieën per week. In een maand zijn dat 2.296 calorieën! Die extra calorieën worden meestal opgeslagen als buikvet – ja, ook van rode wijn krijg je een bierbuikje. Misschien de volgende keer een smoothie maken in plaats van een pilsje opentrekken?

5. Je krijgt een betere huid

Wanneer je last hebt van irritaties of een droge huid, raden we je aan om eens een maandje zonder alcohol door het leven te gaan. Alcohol droogt namelijk enorm uit en zorgt daarbij voor minder aanmaak van hormonen die water absorberen in je huid. Begin niet aan allerlei skincare products, maar reinig je huid op een natuurlijke manier: drink meer water en minder alcohol.

Toch niet van plan om te stoppen met de biertjes? Op deze manier kun je fit blijven terwijl je alcohol drinkt.