Lekkere alcoholvrije cocktails

De feestdagen zijn weer voorbij en dat betekent dat Dry January is begonnen. Massaal stoppen mensen in die periode met het nuttigen van een alcoholische versnapering. Natuurlijk ideaal wanneer je even wilt afkicken van de alcohol. Tóch is en blijft het voor veel mensen een enorme uitdaging. Vooral omdat ze de smaak van lekkere drankjes erg gaan missen. Gelukkig is Fluère zo scherp geweest om voor deze periode van het jaar (en wanneer je gewoon even geen alcohol wil drinken) alcoholvrije cocktails te bedenken. Deze cocktails doen absoluut niet onder aan de smaak van reguliere cocktails.

 

De 4 lekkerste recepten voor alcoholvrije cocktails

Natuurlijk wil je, vooral in deze tijd, zelf thuis cocktails kunnen maken. Goed nieuws: met deze 4 overheerlijke alcoholvrije cocktails kan je zelf de bartender uithangen en ook nog eens verrukkelijke versnaperingen maken.

1. CELEBRATION

Heb je iets te vieren? Dan is deze cocktail perfect voor dat moment. De lichte bittere smaak door de kombucha die in dit drankje gaat, maakt dit de perfecte feest-cocktail. Wat heb je ervoor nodig?

Ingrediënten:

50 ml Fluère Original
15 ml elderflower siroop
5 ml citroensap (een scheutje)
kombucha

Hoe maak je de cocktail?

Doe de eerste 3 ingrediënten in het champagneglas en top af met kombucha. Roer zachtjes en proost! Je kan direct genieten van een prachtige cocktail.

alcoholvrije cocktails

 

2. FLUÈRITO

Hou je van spicy? Dan is deze cocktail die speciaal door Fluère is bedacht de beste optie voor jou. Wat heb je nodig voor deze alcoholvrije cocktail?

Ingrediënten:

60 ml Fluère Spiced Cane
30 ml limoensap
20 ml suiker siroop
limoen schil voor garnering

Hoe maak je de cocktail?

Voeg de eerste 3 ingrediënten bij elkaar in een cocktailshaker, daarna goed schudden. Schenk het daarna door middel van de double strain techniek in een coupe glas. Top af met een limoen schil aan de rand van het glas. Sit back, relax and enjoy!

alcoholvrije cocktails

 

3. BLOODY MARIA

Natuurlijk kennen we deze cocktail allemaal mét alcohol. Maar wist je dat hij alcoholvrij misschien nog wel lekkerder is? Genieten is sowieso geblazen bij deze stevige cocktail.

Ingrediënten:

45 ml Fluère Smoked Agave
120 ml tomatensap
2 scheutjes Worcestershire 
4 scheutjes tabasco
een scheut citroensap
zout en peper
ijsklontjes

Hoe maak je de cocktail?

Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud het goed door elkaar. Roer goed door. Voeg opnieuw ijs toe en schenk het met behulp van een zeef over naar een glas.

 BLOODY MARIA

 

4. PINK STORM

De naam zegt het eigenlijk al: een sensatie-bom met een zoete noch bittere afdronk. Dit is de cocktail voor iedere liefhebber van een klein beetje pit, maar wel zacht in de nasmaak.

Ingrediënten:

50 ml Fluère Raspberry
2 limoen partjes
gemberbier
ijsklontjes

Hoe maak je de cocktail?

Schenk de Fluère Raspberry in een longdrinkglas. Voeg wat ijsklontjes toe en pers de limoenpartjes uit boven het glas. Laat de limoen partjes daarna in het glas vallen en garneer met gemberbier, roer zachtjes et voilà.

Fluère cocktail

Bestel hier de Fluère alcoholvrije cocktails en laat je inspireren door nog meer recepten