Voor de mooiste plekken op aarde hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld. Italië is een land dat alles heeft. Prachtige natuur, de mooiste steden en natuurlijk de lekkerste pizza’s. Én je kunt er met de auto heen. Pak je cabrio en je lief bij de hand en neem haar mee naar de meest romantische steden van Italië.

Venetië

Je begint je route in Venetië, dat toch wel bekend staat om zijn romantische gondels en grachten. Neem plaats in een van de gondels en laat je zingend rondvaren door de smalle straatjes en over Canal Grande. Neem je tijd en verken de mooie straatjes van Venetië, waar je uitkomt op het San Marcoplein. Aan dit plein ligt de grote kathedraal de San Marco Basiliek. Ook kun je de klokkentoren van bijna 100 meter beklimmen die je een prachtig uitzicht over Venetië biedt. Venetië is rijk aan zijn architectuur en veel van deze kerken, musea en kathedralen zijn open voor een bezoek. Waarschijnlijk ben je tijdens je gondeltocht al onder de Rialtobrug gevaren, maar loop ook zeker even over deze bekendste en oudste brug van Venetië.

Venice, Italy - August 6th 2010: A gondolier rowing his gondola with passengers towards the bridge in Campiello del Cristo. Tourists sightseeing and taking photo along the canal.

Verona

Verona staat misschien wel op nummer één van meest romantische steden. Niet alleen de vele bruggetjes, gezellige straatjes en heerlijke typisch Italiaanse restaurants zorgen voor de romantische sfeer van de stad, natuurlijk ook het verhaal van Romeo en Julia en het festival Verona in Love zorgen dat Verona deze titel mag dragen. Naast de romantische sfeer die Verona rijk is, is er ook veel te zien in de stad. Waan je in Romeinse sferen in de Arena, het twee na grootste amfitheater van de wereld. De Arena wordt nog steeds gebruikt voor het jaarlijkse Operafestival Verona. Loop meteen even een rondje over het Piazza Bra, het plein waar de Arena te vinden is. Naast Piazza Bra beschikt Verona over meerdere pleinen die zeker een bezoek waard zijn, zoals Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori. Droom samen weg bij de zonsondergang die je bekijkt vanaf de brug Ponte Pietra, waarna je vervolgens gaat genieten van het heerlijke Italiaanse eten onder het genot van een wijntje. Om de romantische dag optimaal af te sluiten kan een bezoek aan Casa di Giulietta, het huis van het verhaal over Romeo en Julia, natuurlijk niet ontbreken.

Ponte Pietra on Adige river in Verona old town, Italy.

Cinque Terre

Vanuit Verona ben je in zo’n drie uur in Cinque Terre. Dit dorpje is niet zo heel bekend, maar zeker de moeite waard voor een tussenstop. De haven, de kleurrijke huizen die tegen de berg zijn opgebouwd en de prachtige kust maken dit dorpje uniek. De meest romantische plekken vind je wanneer je van Riomaggiore naar Manarola wandelt, over de Via dell’Amore. Deze ‘weg van de liefde’ neemt je mee over een wandelpad aan de rand van de berg langs verschillende mooie plekken die een ode aan de liefde geven, zoals hangslotjes. Op deze route kom je Bar dell’Amore tegen, waar je dorst gelest kan worden en jullie kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Manarola View At Sunset

Rome

Vanaf Cinque Terre vervolg je je reis naar Rome. Wanneer je tijd over hebt kun je tussenstops maken bij de steden Pisa en Florence voor de typische foto bij de toren van Pisa natuurlijk. Eenmaal in Rome is er genoeg te bewonderen. De stad is van zichzelf een openluchtmuseum met op elke hoek een bezienswaardigheid, het een nog mooier dan het ander. Het Colosseum is must see nummer 1. Breng ook een bezoek aan de Spaanse trappen. Vooral in de lente zorgt dit voor mooie platen, de trappen zijn dan namelijk bedekt met bloemen. Wanneer je Rome bezoekt, moet je ook zeker een bezoek brengen aan Vaticaanstad, waar je de Sint Pieterbasiliek, Sint Pietersplein, Engelenburcht en de Sixtijnse Kapel kunt bewonderen. Bij het Forum Romanum, Circus Maximus en de markten van Trajanus beleef je de maximale sfeer van het oude Rome. De Trevi fontein is de bekendste fontein van Rome. Er wordt gezegd dat wanneer je hier een muntje over je schouder in gooit, je hier ooit terug komt. Dus is jullie romantische trip goed bevallen, dan zou ik zeker een gokje wagen.

The Spanish Steps in Rome. In the foreground is the fountain called Fontana della Barcaccia Fountain of the Old Boat

Na je romantische trip langs deze steden kan de autorit richting huis weer beginnen. Houd je niet van de lange zit tijdens je roadtrip? Dan zijn de natuurwonderen van de Filipijnen ook een goede optie om samen met je partner heen te gaan.