Baas boven baas – Mark Blaisse

De ondertitel verklapt het al: hoogmoed, narcisme en eenzaamheid. In baas boven baas neemt Mark Blaisse je mee in de beruchte wereld van bazen in het bedrijfsleven en de politiek. Waarom gehoorzaamt de overgrote meerheid van de mensheid aan een handvol bazen? Wie zijn deze mensen en wat maakt hen nu juist zo speciaal? Blaisse gaat in op de karakters die schuilgaan achter de visitekaartjes, streepjespakken en opgesmukte imago’s. Zonder een blad voor de mond te nemen laat hij je, aan de hand van zestien karakterschetsen, kennis maken met de CEO van Philips, Freddy Heineken en andere beroemde en beruchte bazen. Doordat Blaisse lange tijd, dicht bij deze mensen stond als journalist of als hun adviseur, kan er aan de hand van persoonlijke belevingen een inzage worden gegeven aan het leven van dominante narcisten, bloeddorstige dictators, testosteron gedreven CEO’s en Nobelprijswinnaars, meedogenloze (bier)koningen en monomane geniën. Baas boven baas is een aanrader.

Baas boven baas man man

Baas boven baas

Mark Blaisse €19,95 Shop nu

Diep zakendoen – Erik de Vlieger

Leren ondernemen middels een boek? Dat kan niet, niemand kan je leren hoe je zaken moet doen. In Diep zakendoen legt Erik de Vlieger je uit waarom een ondernemer doet wat hij doet. De zakenman in hard en nieren vertelt je de Do’s en Don’ts vanuit zijn eigen ervaring. Diep zakendoen is geen managementboek die de theorie achter het ondernemen vertelt, maar geeft je een kijkje in de praktijk: slapeloze nachten, risico’s en hufters en de beste stuurlui die aan wal staan.

diep zakendoen man man

Diep zakendoen

Erik de Vlieger €20 Shop nu

Zo Zuidas – De Zoza’s

Sta je als jonge telg aan de start van je carrière of begeef je je al geringe tijd in de wondere wereld van de advocatuur en de bankenwereld? Dan is Zo Zuidas een aanrader. Geschreven vanuit de ervaring van drie jonge vrouwen die zich middenin de bekendste kantoorspeeltuin van Nederland bevinden: de Amsterdamse Zuidas. Op zoek naar handige sollicitatie-tips, uitleg over de strikte kantoorhiërarchie of de onontkoombare netwerkborrels en zakenreizen? Deze dames helpen je. Van kledingkeuze tot promotiestrategie, dit boek is de handleiding waarmee jij het overleeft in deze jungle.

zo zuidas man man

Zo Zuidas

De Zoza's €20 Shop nu