Zo bereid jij je nieuwe kapsel goed voor

Als het aankomt op een knipbeurt, wil je liever verzekerd zijn van een goed eindresultaat. Hoe de ene de kappersstoel instapt met een gerust gevoel, houdt de ander liever de touwtjes zelf in handen. Wil jij er zeker van zijn dat jouw perfecte kapsel, werkelijkheid wordt? Een goede voorbereiding is key. Bij het nemen van een nieuw kapsel moet je rekening houden met verschillende aspecten. Hoe wil ik het gestyled hebben? Hoe lang wil ik het hebben? Met deze 4 ultieme tips begin jij voorbereid aan een nieuw kapsel en loop jij er zelfverzekerd en stijlvol bij dit voorjaar.

Dit zijn de 5 ultieme tips voor het aangaan van een nieuw kapsel
Afbeelding van Instagram Erik.Forsgren

1. Ga op zoek naar inspiratie

Heb jij binnenkort een afspraak bij de kapper ingepland of overweeg jij er eentje te maken? Dan is het goed bij je zelf na te gaan, wat voor soort kapsel je in gedachten hebt. Niets is vervelender dan een mislukt kapsel, bij een nieuw kapsel. Surf voor je bezoekje bij je kapper het internet af met voorbeelden van jouw gewenste kapsel. Maak bijvoorbeeld een mapje en verzamel jouw favorieten, om er vervolgens een collectie van te maken. Op deze manier heeft jouw kapper een precies idee, over jouw gewenste herenkapsel en maak je de kans op mislukking vele malen kleiner.

2. Vraag de kapper om advies

Om zeker te zijn van een geslaagd eindresultaat kun je het soms beter overlaten aan de expert in het vak. Wil jij een nieuw kapsel maar weet je niet welke coupe mooi bij jouw gezicht aansluit? En heb jij geen zin ’s ochtends uren voor de spiegel te staan? Jouw kapper krijgt met talloze klanten te maken en weet precies welk kapsel er bij wat voor gezichtsvorm past en aan welke kapsel je juist meer of minder tijd moet besteden.

Dit zijn de 5 ultieme tips voor het aangaan van een nieuw kapsel
Afbeelding van Instagram Erik.Forsgren

3. Maak geen overhaaste beslissingen

Is het er eenmaal af? Dan is er geen weg meer terug. In een opwelling naar de kapper gaan kan leiden tot een keuze waar je achteraf spijt van krijgt. Heb je een aantal leuke idee├źn in je hoofd, maar weet je het niet zeker? Slaap er dan nog gerust een nachtje over. Op deze manier kun je de voor en nadelen van elkaar afwegen en zal jij ongetwijfeld tot de beste beslissing komen.

4. Kijk naar wat jij zelf leuk vindt

Trends komen en trends gaan. Dit geldt wederom ook voor herenkapsels. Het is natuurlijk leuk er volgens de mode en stijl bij te lopen, maar dit is geen must. Je overweging moet overigens niet afhangen van wat de ander zou vinden. Kies jij liever voor een lang kapsel tot over je schouders? Go for it. Jij voelt je zonder twijfel het beste bij de coupe die jouw het meeste aanstaat. Met een zelfverzekerde uitstraling, zet jij wel weer een nieuwe haar trends en loop je er fresh bij gedurende het voorjaar van 2021.

Wil jij tijdens de warmere dagen zo min mogelijk aan je kapsel te hoeven doen? Lees dan ook over de gemillimeterde heren kapsels voor de zomer en lente.

 

Headerafbeelding Instagram: Erik.Forsgren