De zomer tegemoet met een gemillimeterd kapsel

Een volle haardos staat mooi. Minder mooi is een kapsel dat aan alle kanten te lang wordt, voor je ogen terechtkomt en je een onverzorgde uitstraling geeft. Veel mannen worstelden de afgelopen maanden met dit probleem. Veel kozen er daarom dan ook voor om hun haar helemaal af te scheren en te gaan voor een gemillimeterd kapsel. Dat quarantaine kapsels niet altijd een succes waren bleek wel uit het filmpje van de man die zijn haar liet knippen door zijn vriendin.

Voordelen van een kort herenkapsel

Het fijnste aan een gemillimeterd kapsel is natuurlijk dat een erg makkelijke optie is. Je haar zit niet meer in de weg en je hoeft ’s ochtends ook niet meer lang voor de spiegel te staan. Aspecten als je haar laten drogen nadat je hebt gedoucht of grijze opvallende haren die je opeens overal vindt, zijn ook uit den boze. Bovendien is het met het lekkere weer van de komende tijd maar al te fijn om een verkoelend hoofd te hebben. Toch heeft een gemillimeterd kapsel ook een paar nadelen. Zo kan het je nogal een strenge uitstraling geven en is het in de wintermaanden juist weer erg koud.

Hoe het beste gedaan kan worden

Veel mannen hebben natuurlijk zelf hun gemillimeterd kapsel gecreëerd, of hiervoor de hulp ingeschakeld van een huisgenoot of partner. Wil jij het ook zelf doen, gebruik dan je tondeuse op stand 1-2. Het beste idee blijft toch om, ook voor deze look, naar je kapper te stappen. Deze mensen hebben het vaker gedaan en weten precies wat ze moeten doen om jouw kapsel er perfect uit te laten zien.

Zelf je kapsel bijhouden

Je haar blijft natuurlijk groeien. Het is bij dit kapsel dan ook belangrijk om het ongeveer elke twee weken bij te houden. Dit kun je gerust zelf doen met een tondeuse. Je kan natuurlijk ook om de paar weken langs de kapper voor een korte sessie om het bij te houden. Is je haar eenmaal weer wat langer en ben jij toe aan een ander kapsel? Kies dan één van de 4 korte herenkapsels. Wil jij toch bij een kale kop blijven, laat je dan inspireren door de 10 foto’s hieronder.

View this post on Instagram

Today’s look from Stockholm

A post shared by Erik Forsgren (@erik.forsgren) on

View this post on Instagram

BELIEVE

A post shared by Justin Timberlake (@justintimberlake) on

 

View this post on Instagram

Currently

A post shared by @ codysimpson on

View this post on Instagram

Stay home, enjoy the sun

A post shared by Héctor Bellerín (@hectorbellerin) on