Unorthodox is aangrijpende mini-serie op Netflix

Netflix verrast ons de laatste tijd met mini-series die zijn gebaseerd op echte gebeurtenissen. Zo maakten we eerder al kennis met Hollywood, dat zich afspeelt na de WO-II. Unorthodox is een andere mini-serie die erg populair is. Wellicht heb je de titel al eens voorbij zien komen of de afleveringen al gezien. De mini-serie heeft immers maar vier afleveringen en leent zich hierdoor perfect voor een binge-sessie.

Waargebeurd verhaal over de Joodse gemeenschap

De serie is gebaseerd op de autobiografie van Deborah Feldman. Zij ontsnapte aan haar streng Joodse gemeenschap en schreef hierover een boek, genaamd ‘Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots.’ Zowel in het boek als in de serie staat de term ‘Unorthodox’ centraal. Hiermee wordt iemand bedoeld die niet rechtzinnig is en zich niet houdt aan ware religieuze bepalingen. Het hoofdpersonage uit de serie kan zo worden genoemd, omdat zij (net als in de autobiografie) vlucht van haar strenge community en haar geloof de rug toekeert.

Unorthodox

Een nieuwe start in Unorthodox

Hoofdpersoon in Unorthodox is de 19-jarige Esther, bijgenaamd Esty. Ze is onderdeel van een strenge Joodse gemeenschap in New York. Esty is niet gelukkig met haar echtgenoot, aan wie ze werd uitgehuwelijkt. In het geheim besluit ze te vluchten naar Berlijn, waar haar moeder woont. In Berlijn probeert ze een ‘normaal’ leven op te pakken, met sociale activiteiten, een aanmelding voor een muziekschool en nieuwe vrienden. Dan komt haar man, die ze achter heeft gelaten, er achter dat ze zwanger is. Samen met zijn neef reist hij naar New York om Esty op te sporen en terug naar New York te brengen. Door de locaties en culturen in de serie, wordt er afgewisseld tussen Engels, Duits en Yiddish.

Unorthodox

Andere Netflix tips

Doordat Unorthodox maar vier afleveringen heeft ben je er zo doorheen. Heb jij behoefte aan een serie die wat langer duurt? Ook dan heeft Netflix meer dan genoeg aan te bieden. Zo kwam onlangs White Lines, de nieuwe serie van de makers van La Casa de Papel online. Ook Vikings Seizoen 6 kunnen we binnenkort verwachten. Wil jij eerst kijken of Esty kan ontkomen aan haar echtgenoot en haar draai weet te vinden? Dan zijn de vier afleveringen te vinden op Netflix.