Seizoen 6 van Vikings komt eindelijk online op Netflix

In de vette serie Vikings volgen we de legendarische avonturen en rooftochten van de Viking Ragnar Lodbrok. Verdere seizoenen verschoven de focus naar zijn zonen en hun machtsstrijd. De serie maakte ons al vijf seizoenen lang deelgenoot van de rituelen, oorlogen, intriges en sterfgevallen die bij het leven van de Vikings horen. Dat het leven van de Vikingen hard kon zijn, wordt dan ook overduidelijk door de serie. Fans van Vikings moesten een tijd wachten. De eerste vijf seizoenen kwamen immers al veel eerder op Netflix. Het zesde seizoen was in Amerika al wel een tijd te zien. Wij moeten nog even geduld hebben. Vanaf 6 mei staan de afleveringen namelijk online. Dit geldt voor Netflix in België, maar we kunnen er dus ook vanuit gaan dat het ook rond die datum op de Nederlandse Netflix verschijnt.

vikings op netflix

Eerste deel laatste seizoen

Er moet wel bij worden gezegd dat de afleveringen die online komen horen bij het eerste deel van het laatste seizoen. De 20 afleveringen van dit laatste seizoen zijn opgedeeld in twee helften. Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat we op de állerlaatste 10 afleveringen wederom een aantal maanden moeten wachten. Zoek jij in de tussentijd nog een serie, bekijk dan alle series die de nieuwe Game of Thrones proberen te worden. Ook al zijn ze nog niet allemaal uit: het zullen dit zullen zeker series zijn die je zullen aanspreken.

vikings seizoen 6 op netflix

Vikings spin-off

Na het zesde seizoen is Vikings echt afgelopen. Fans van de serie zullen echter blij zijn met het feit dat er ook een spin-off is aangekondigd. Recent werd bekend dat deze serie zal gaan over een compleet nieuwe groep Vikingen. Dit is niet gek gezien het plot. De spin-off, Vikings Valhalla, zal zich namelijk honderd jaar na de huidige gebeurtenissen afspelen. De spin-off zal hetzelfde karakter hebben als de huidige serie. Enige puntje: de spin-off zal waarschijnlijk niet eerder dan 2021 verschijnen. Tot die tijd kijken we uit naar 6 mei. Mocht je nog snel je geheugen willen opfrissen, dan staan de eerste 5 seizoenen al op Netflix.