De beste spellen voor 2 personen

Een spel hoeft niet altijd uitgebreid en ingewikkeld te zijn om er plezier aan te beleven. Dat bewijzen de volgende spellen maar weer die ideaal zijn voor 2 personen.

Halli Galli

Reactievermogen staat bij dit populaire spel centraal. Iedereen legt tegelijkertijd een nieuwe kaart op tafel. Zie je 5 van dezelfde vruchten? Druk dan op de bel. Als je de eerste bent win je de ronde.

Halli Galli spellen voor 2 personen

Check deze link Om Halli Galli te bestellen

Qwixx

Bij Qwixx kan je ook punten scoren als je niet aan de beurt bent. De meer getallen je kan aankruisen, de meer punten je pakt. Dit is een simpel spel dat je snel kan spelen. Ideaal dus!

Qwixx bestellen

Check deze link voor meer info over Qwixx

Uno

De meeste mensen zijn wel bekend met het spel Uno. Bij Uno moet je al je kaarten zien weg te spelen. Dit doe je door een kaart te spelen met dezelfde kleur of getal als de bovenste kaart op de stapel.

Uno kaartspel

Check deze link om Uno te bestellen

Codenames

Bij Codenames moet je proberen contact te leggen met spionnen in het rivaliserende kamp. Dit doe je door de aanwijzingen te volgen die je stuk voor stuk krijgt. Dit is één van de leukste spellen voor 2 personen.

codenames

Check deze link voor meer info over Codenames

Skip-Bo

Bij Skip-Bo moet je al je kaarten wegspelen. Dit doe je door ze in volgorde van 1 tot 12 van de hand te doen. Hierbij komt niet alleen de tactiek om je eigen kaarten neer te leggen bij kijken, maar ook een tactiek om expres je tegenstander(s) te dwarsbomen. Degene die dit als eerste lukt wint het spel.

kaartspel bordspel twee personen

Check deze link om Skip-Bo te bestellen

Shit Happens!

Dit spel draait om kaarten waar allemaal ongemakkelijke situaties opstaan. Vervolgens moet je deze rangschikken van 1 tot 100. Als je het beste kan inschatten hoe erg een bepaalde situatie is win je de kaart. De speler die als eerst 10 kaarten heeft wint.

spel voor 2 personen

Check deze link voor meer info over Shit Happens!

Set!

Bij Set! liggen er allemaal verschillende symbolen met verschillende kleuren op tafel. Weet jij de meeste setjes te maken van drie kaarten? Dan versla jij je tegenstander! Dit is een spel voor de snelle mensen onder ons.

Set

Check deze link voor meer informatie over het Set! kaartspel

Rummikub

Rummikub is al tijdenlang een klassieker in elk huishouden. Je moet cijfercombinaties maken met de stenen die op je plankje liggen. Als al je cijfers als eerst op tafel liggen win je het spel. Deze kon simpelweg niet ontbreken in het rijtje van spellen voor 2 personen.

rummikub spel 2 personen

Check deze link om Rummikub te bestellen

Regenwormen

Het doel van dit spel is om meer wormen te verzamelen dan je medespelers. Dit doe je door de dobbelstenen te gooien. Selecteer steeds het getal waarvan je alle dobbelstenen met dat getal kan pakken. Hoe hoger je gooit, hoe meer wormen je kan pakken.

Regenwormen spel voor 2 personen

Check deze link voor meer info over het dobbelspel Regenwormen

Monopoly Deal

Bij Monopoly Deal kan je net zoals bij de echte Monopoly straten maken en daarmee geld verdienen. Het is een kaartspelvariant waarbij het mogelijk is om kaarten van je tegenstanders te stelen. En deze variant van Monopoly duurt maar zo’n 20 minuten. Ook wel wat chiller voor de ongeduldige mensen onder ons.

monopoly deal kaartspel 2 personen

Check deze link om het Monopoly kaartspel te bestellen

Wie is het?

Bij Wie is Het? moet je raden wie de geheime figuur van je tegenspeler is door ja en nee vragen te stellen. Dit spel is een leuk tijdverdrijf. We kennen het allemaal van onze kinderjaren en het gaat nooit vervelen.

wie is het?

Check deze link voor de prijs en online bestellen van Wie is het?

Exploding Kittens

Exploding Kittens is een leuk kaartspel. Je kan kaarten trekken waarmee je van alles kan doen totdat je een exploderende kitten trekt: dan verlies je meteen. Het leuke van alles is dat spel begon als een Kickstarter-campagne.

Exploding Kittens gezelschapsspel

Check deze link voor meer info over Exploding Kittens

Keer op keer

Bij Keer op keer worden dobbelen en puzzelen gecombineerd. Door goed te dobbelen kan je speelvakjes op het speelveld veroveren. Als je deze speelvakjes tactisch kiest kan jij zomaar als winnaar uit de bus komen.

keer op keer

Check deze link als jij het dobbel- / puzzelspel Keer op keer wil bestellen

Escape Room

De winnaar van ‘Speelgoed van het jaar 2019’. Misschien ben je wel eens naar een ‘echte’ escape room geweest. Bij dit spel doe je een escape room in het klein met 2 spelers. Je speelt dus niet tegen elkaar maar met elkaar. Je hebt 60 minuten de tijd om alle puzzels op te lossen en alle aanwijzingen te vinden. Dit spel bschikt bovendien over uitbreidingssets, waardoor jij genoeg te spelen hebt.

Escape Room spellen voor 2 personen

Check deze link om het spannende spel Escape Room te bestellen

Phase 10

Je moet elke ronde een nieuwe kaartencombinatie spelen om de Fase binnen te halen. Degene die als eerst 10 fases heeft binnengehaald, wint het spel.

spel voor 2 personen

Check deze link voor meer info over dit kaartspel

Niet geïnteresseerd in spellen voor 2 personen?

Ben je nou niet op zoek naar spellen voor 2 personen maar naar spellen voor een groter gezelschap? Dan kan je misschien deze bordspellen spelen. Ook deze stijlvolle versie van Scrabble zou een uitkomst kunnen bieden.