The Chronicles of Narnia

De streamingsdienst Netflix is bezig met het verfilmen van de best-selling boeken van C.S Lewis, namelijk Narnia. Netflix noemt het naar eigen zeggen ‘Narnia universe’ waarbij onder andere het meest bekende boek wordt verfilmd. Namelijk The Lion, The Witch and the Wardrobe. Het boek vertelt het verhaal over een groep kinderen die terecht komen in een magische wereld doordat ze in een kast kruipen. Netflix is echter niet de eerste die de boeken gaat verfilmen, Disney was ze voor door 2 van Lewis’ boeken te verfilmen.

The Witcher

The Witcher is gebaseerd op de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De verhalen die worden beschreven gaan over witchers , ook wel gezien als jagers die bovennatuurlijke krachten bezitten die ze op jonge leeftijd kregen om dodelijke monsters te verslaan. Het is niet makkelijk om net zo’n goede serie als Game of Thrones te produceren, maar The Witcher komt aardig in de buurt.

Cursed

Cursed vertelt het verhaal van koning Arthur door de ogen van Nimue. Nimue staat bekend als The Lady of the Lake, dankzij een mysterieuze gave. Nimue en de huurling Arthur bundelen samen hun krachten om de tovenaar Merlijn te vinden om het eeuwenoude zwaard af te leveren. Cursed zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk online verschijnen op Netflix.

cursed netflix

Recursion

Shonda Rhimes en Matt Reeves hebben de handen in een geslagen om een nieuwe serie te maken voor Netflix. De serie is gebaseerd op een sci-fi book van Blake Crouch. Recursion onderzoekt wat er gebeurt wanneer een briljante vrouwelijke wetenschapper een krachtige technologie uitvindt. Hiermee kunnen mensen niet alleen hun viscerale herinneringen reactiveren maar ze ook volledig opnieuw uitvinden. Shonda Rhimes voegt daar nog aan toe dat ze het ziet als een kans om op innovatieve manieren een universum met meerdere ‘lagen’ te verkennen. Een veelbelovende omschrijving van de serie, die verwacht wordt in 2020 of 2021.

Lord of the Rings

Amazon komt met een nieuwe serie gebaseerd op J.R.R Tolkien’s fantasie boeken Lord of the Rings. Veel over de serie is echter nog niet bekend. Wel kunnen we concluderen dat Amazon hier 250 miljoen dollar voor heeft betaald om alleen de rechten te verkrijgen. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn voor de serie, zullen het 5 seizoenen worden die een voorloper op The Fellowship of the Ring zijn. Deze serie wordt verwacht in 2021.

lord of the rings

The Wheel of Time

The Wheel of Time is een boekenserie van totaal 14 boeken geworden, geschreven door Robert Jordan. De boekenreeks gaat over een wereld waar magie bestaat, maar alleen vrouwen kunnen dit gebruiken. Amazon zal de boeken verfilmen en starten met het boek New Spring. Dit boek volgt Moiraine, een lid van een shady vrouwen organisatie genaamd Aes Sedai, terwijl ze aan een wereldreis begint. Er wordt voorspeld dat deze serie dit jaar op de streaming site van Amazon verschijnt.