Amazon serie

Hoe zit dit dan precies? Door de vele geweldige series die er circuleren wilt Amazon de strijd aangaan met de serie Game of Thrones van HBO. Dit willen ze dan ook doen door een serie te maken over The Lord of the Rings. Deze serie heeft een andere verhaallijn en een ander plot dan de films om de toekomstige kijker te prikkelen. Trouwe fans zien op deze manier niet dezelfde beelden als in de films, maar juist nieuwe beelden door een geïmproviseerd verhaal.

Maar waarom is dit dan zo bijzonder? Amazon heeft de rechten van het verhaal voor $250 miljoen gekocht. Dit bedrag beslaat enkel de eerste twee seizoenen van de nieuwe serie waarbij de productie- en advertentie-uitgaven niet eens bij meegerekend zijn. De geschatte kosten hiervan zijn nogmaals $250 miljoen, wat uiteindelijk tot een bedrag van $500 miljoen leidt. Dit maakt de serie gelijk een stuk duurder dan de drie films bij elkaar, die $281 miljoen hebben gekost exclusief de advertentiekosten.  Heb je de films ook nog nooit gezien? Dan kan je hieronder de trailer van de eerste film bekijken.

Kan Amazon op deze manier de strijd aangaan met Netflix en HBO? In de tussentijd blijft het personage John Wick druk bezig want er komt een chapter three aan.