De 6 moderne herenkapsels in 2021

Maak een einde aan de suffe kapsels, onverzorgde baarden en verwaarloosde snorren. Het is tijd jezelf op te pakken, van de bank af te komen en weer aandacht te besteden aan je uiterlijk. Hoewel we het voorlopig nog eventjes moeten doen met de dichte terrassen, gesloten uitgaansgelegenheden, komt het heerlijke lentezonnetje er aan. Reden genoeg om weer naar buiten te gaan en jezelf op te laden met de nodige dosis aan Vitamine D. Om ervoor te zorgen dat jij dit jaar de straten trotseert met jouw zelfverzekerde en stijlvolle looks, bieden wij je de nodige inspiratie voor moderne herenkapsels aan.

1. De Buzzcut

Hoewel het zogenoemde Buzzcut kapsel jaren geleden werd gelinkt aan alles wat niet stijlvol zou zijn, heeft de trend weer helemaal zijn plekje gevonden. Het kapsel vereist weinig styling en onderhoud en is ideaal voor de man die ’s ochtends niet al te lang voor de spiegel wil staan. Een kappers afspraak is voor dit kapsel niet nodig. Zet de tondeuse op graad drie of vier en werk tegen de haargroei in zodat het overal even lang blijft. Met deze haartrend rock jij net als David Beckham de lente.

2. De high & tight fade look

Deze strakke, maar stijlvolle look, laat je er weer zelfverzekerd bijlopen dit jaar. De specifieke trim wordt verder overdreven door de toevoeging van de moderne kapperstechniek genaamd fade, die langer haar tot in de huid mengt naarmate het verder langs de achterkant en zijkanten van het hoofd komt. De look die afkomstig is uit de jaren 80 en 90, is ideaal voor mannen met kroesachtig afro haar. De lengte van het haar dat je boven op je hoofd hebt, kan je variëren naar eigen smaak. Bij een kappersafspraak zou je advies kunnen vragen, om ervoor te zorgen dat de lengte goed aansluit op de vorm van jouw gezicht. Ook bij deze coupe hoef er weinig voor te doen er goed bij te lopen.

Foto Instagram: Jayalvarez

3. De drop-fade pompadour look

Deze haarstijl werd in de jaren vijftig populair en hebben we te danken aan de Rock ’n Roll beweging. Hoe we tijden geleden Elvis Presley, menig vrouwenhart met deze look veroverde, is de trend weer helemaal terug. Bij deze techniek accentueert de kapper de vloeiende vorm van de pompadour, die achter de oren en rond de achterkant van het hoofd valt. Hoewel deze haarstijl wel wat verzorging en onderhoud vereist, zal je van deze stijlvolle look geen spijt krijgen.

4. De gestructureerde look

Ben jij een groot fan van de Netflix-serie Peaky Blinders? Dan komt dit kapsel je ongetwijfeld bekend voor. Hoe acteur Cillian Murphy dit kapsel absoluut rocked, kan jij je hierbij aansluiten. De populariteit is sinds de afgelopen jaren ongekend en vormt een stijlvolle look met zijn warrige, maar nette uiterlijk. Om er zeker van te zijn dat jouw gevisualiseerde beeld werkelijkheid wordt, is het verstandig voor een knipbeurt, een foto van de haarstijl te laten zien. Zo loop je niet tegen onaangename verrassingen aan en kijk jij na de knipbeurt tevreden in de spiegel.

moderne herenkapsels
Afbeelding van Instagram David Beckham

5. De crew cut

Naast de Buzzcut is ook dit herenkapsel gemakkelijk in model te brengen. Om deze look te krijgen, hoef je enkel aan je kapper een klassieke crew-cut te vragen. Het kapsel wordt gestyled door een kleine hoeveelheid aan haarverzorging in te brengen, om een gestructureerd effect te creëren. Dit korte kapsel is ideaal voor het warme weer dat eraan zit te komen en vereist naast een bezoekje om de paar weken bij de kapper om het haar onder controle te houden, weinig verzorging.

6. De Ivy League

Deze look hoort zonder twijfel op het lijstje van de moderne herenkapsels. Dit herenkapsel lijkt nooit uit de mode te gaan. De achterkant en zijkanten worden meestal van kort naar iets langer gestyled. Deze coupe kan zowel naar boven als naar beneden worden gedragen. Om ervoor te zorgen dat je er fresh bij blijft lopen, zou je een lichte was en kwam voor de zijscheiding kunnen gebruiken. Voor langer haar zou je ook de föhn erbij kunnen pakken om het kapsel in model te brengen.