Tips voor online dating

Jij hebt het lang weten af te houden en was absoluut niet van plan om je eraan over te geven. Maar nu wordt het echt tijd, want jij hebt aandacht nodig en affectie. En dat is oké man. Neem voordat je dat profiel aanmaakt eerst even deze gouden regels door. Dan gaat het met jou echt helemaal goed komen en rol jij direct lekker die app in.

 1. Bedenk vooraf waar je naar op zoek bent

  Het laatste waar je zin in hebt is om een profiel aan te maken op een dating app, met iemand af te spreken, het bed in te duiken en vervolgens niks meer van diegene te horen terwijl jij op zoek bent naar een vaste relatie.

  online daten tips

  Andersom geldt hetzelfde. Het is niet fijn als jij vooral heel veel zin hebt in een scharrel en na twee keer afspreken blijkt dat jouw date juist op zoek is naar een man voor het leven. Door hier vooraf goed over na te denken voorkom je teleurstellingen en vervelende gesprekken. Uiteraard kan het zo zijn dat je over drie weken weer compleet anders in het spel staat, maar het gaat erom dat je erover nadenkt en bewust bent van wat je doel is met online daten.

 2. Deel niet alles met iedereen

  Besef dat het logisch is dat je, net zoals je dat bijvoorbeeld in de kroeg zou doen, niet direct het gesprek opent met het bespreken van vorige relaties en jouw hoop op een toekomstige. Stuur eerst eens even rustig wat grappen heen en weer en gooi er dan na een tijdje, wanneer de tijd rijp is, een keer een wat serieuzere topic in. Op die manier bouw je het op en verspil je geen tijd en energie door met iedere gesprekspartner de diepte in te gaan. Hoe langer je van de app gebruik maakt, hoe beter je zal zijn in het uitfilteren van matches waar je eigenlijk niks aan hebt.

 3. Hou je verwachtingen laag

  De eerste keer dat je de app opent denk je wellicht wauw wat een hoop mensen! Maar bedenk dat, net als in de kroeg, het grootste deel van de mensen die je ontmoet uiteindelijk geen ware match is. Je kan uren met iemand kletsen die uiteindelijk niks meer van zich laat horen. Je kan weken met iemand chatten waar je in het echt uiteindelijk totaal geen chemie mee hebt. Zorg ook dat je binnen no time een catfish kan herkennen. Kortom, verwacht zo min mogelijk. Op die manier voorkom je dat je na iedere situatie enorm teleurgesteld bent en de app weer verwijdert. Zie online daten eerder als een leuke manier om contact te hebben met nieuwe mensen, en als er iets leuks tussenzit dan is dat mooi meegenomen.

 4. Luister naar je gevoel, niet naar je vrienden

  Je zal ervaren dat het in het begin heel gezellig is om alles wat je op de apps meemaakt met je vrienden te delen. Maar dat brengt ook met zich mee dat je veel advies en meningen toegedeeld krijgt waar jouw beslissingen door worden beïnvloed.

  online daten tips

  Of je met die ene crush wel of niet moet afspreken en of je iemand wel of geen tweede kans moet geven wanneer de eerste date geen vuurwerk was. Dit zijn dingen die jij uiteindelijk het beste zelf kan bepalen, dus probeer je zo min mogelijk door anderen te laten beïnvloeden. Vertrouw op je eigen gevoel. Heb je een date gepland en geen zin in commentaar van buitenaf? Soms werkt het beter om pas achteraf na de date de details te delen, scheelt jou ook een hoop zenuwen.

Denk je dat jij er klaar voor bent? Lees dan ook nog even deze tips van experts over hoe je effectief dating apps gebruikt.