Moet ik mijn ex een tweede kans geven?

Liefdesverdriet is het meest nare gevoel dat er bestaat. Je voelt je alleen, kil en verdrietig van binnen. Het liefst wil je de hele dag in bed gaan liggen en niet in de buurt komen van plekken die je doen herinneren aan ‘die leuke tijd samen.’ Dan begrijpen we heel goed dat het verleidelijk is om je ex te appen of te bellen en je hart te luchten. Maar vaak is dit geen goed idee.

Het is verstandig om elkaar te steunen in de lastige periode van rouw, maar terug bij elkaar komen is op dat moment het meest slecht idee ooit. We vertellen je precies waarom dat zo is.

1. Dezelfde fout maakt ze nog een keer

Wanneer je ex-partner vreemd is gegaan, is de kans groot dat ze nog een keer vreemdgaat. Vergelijk het met een stoplicht. Als je om de hoek van je huis een stoplicht hebt en je bent daar één keer door rood gereden en je hebt geen boete gekregen, is de kans groot dat je het op een rustig moment nog een keer doet. Dus als je ex vreemd is gegaan, is het niet verstandig om terug te gaan. Once a cheater, always a cheater! Let vooral op de alibi’s van mensen van vreemdgaan.

moet ik mijn ex een tweede kans geven

2. Er is een reden dat het uit is gegaan

Je hebt de relatie al zoveel kansen gegeven en als het dan toch uit gaat, is er een reden waarom jullie uit elkaar zijn gegaan. Dus wanneer je weer met je ex samenkomt, is de kans groot dat het wéér fout gaat. Dus ben je er heilig van overtuigd dat jullie bij elkaar horen, denk dan eerst goed na over hoe je het probleem gaat oplossen. Denk je dat dat niet gaat lukken? Dan is het een goed idee om het zo te laten en niet opnieuw te gaan daten met je ex.

3. Je zoekt alleen maar iets dat de pijn verzacht

Ook al is het al een hele poos uit, toch kan je je alleen blijven voelen. En wanneer je je alleen voelt, ga je alles romantiseren wat je mee hebt gemaakt met je ex-vriendin. Dan is het opeens heel aantrekkelijk om haar te bellen en te vragen of ze het nog een keer wilt proberen. Ja he?

Het is op zo’n moment beter om je alleen te voelen, want daarmee verwerk je wel de pijn het verdriet. Probeer het ook verwerkt te hebben alvorens je weer gaat daten, anders kan je nieuwe relatie weer stuk gaan doordat je het niet goed verwerkt hebt. En dat wil je niet, geloof ons maar.

4. Je bent één stap verwijderd van ware liefde

Je hebt het verwerkt, dus je kan weer opnieuw gaan daten. Bedenk je dat je nu wél de ware tegen kan komen waarmee je je hele leven samen blijft. En was je ex de ware? Kop op, het was niet uitgegaan als jullie écht bij elkaar hoorden

weer een relatie met ex vriendin

Eigenlijk is de break-up met je ex-partner dus een ticket naar de halve finale. Want de kans dat je iemand tegenkomt waar je nog harder mee kan lachen en het nog leuker mee kan hebben is nu veel groter geworden. En wanneer je diegene tegenkomt, merk je het beter dan ooit.

5. Iemand missen is iets anders dan weer bij elkaar willen komen

Als je je ex mist, betekent dat niet dat je weer terug bij elkaar wilt komen. Want jullie persoonlijkheden en interesses lagen veel te ver van elkaar af, waardoor jullie elkaar vaak niet begrepen. Wanneer je dus weer opnieuw gaat daten, is ook de kans dat jullie elkaar niet begrijpen en geïrriteerd raken heel groot.

Weet je niet zeker of je ex-vriendin jou nog leuk vind? Dan moet je deze 5 signalen dat je ex-vriendin jou nog ziet zitten zeker even lezen.