Vindt mijn ex-vriendin me nog leuk?

Wil je haar terug? Dit zijn een aantal signalen waaraan je merkt dat je ex-vriendin je stiekem toch nog wel ziet zitten.

 

1. Lang leve de nostalgie

Het duidelijkste teken dat je kunt krijgen, is door het nostalgische gesprek. Dit gebeurt vooral wanneer je elkaar ontmoet of per ongeluk tegen elkaar botst. Begint je ex-vriendin over de gelukkige herinneringen en speciale momenten die jullie samen meemaakten? Dat wijst er op dat je ex nog steeds met een positieve blik terugdenkt aan die romantische tijden met jou. Als je dus merkt dat in plaats van te praten over wat er in haar huidige leven gebeurt, het gesprek een nostalgische kant opgaat, weet je dat ze het hoofdstuk nog niet helemaal heeft afgesloten.

2. Ze probeert je jaloers te maken

Een heel duidelijk teken dat je ex-vriendin nog niet helemaal over je heen is, is wanneer ze je probeert jaloers te maken. De beste manier om hier achter te komen is via sociale media. Als je ex een aantal gewaagde foto’s post van haarzelf (en/of haar lichaam) terwijl ze dit tijdens jullie relatie nooit deed, ze veel foto’s met haar mannelijke vrienden deelt, of veel vaker foto’s deelt dan normaal, zou dit nog wel eens een actie kunnen zijn om jou jaloers te maken. Of ze wilt meer aandacht van je, dat kan ook.

vindt mijn ex-vriendin me nog leuk

3. Contact zoeken om onbelangrijke reden

Toen jullie besloten uit elkaar te gaan, hebben jullie vast ook besloten even geen contact te hebben om de break-up gemakkelijker te maken. Als je na een tijdje merkt dat je ex-vriendin je belt of om allerlei willekeurige redenen contact met je opneemt, is dat zeker een teken dat ze niet over je heen is. De willekeurige redenen kunnen van alles zijn, soms zijn ze echt belachelijk of zelfs verzonnen. Een voorbeeld hiervan is: “Hé, kun je me het nummer van je favoriete restaurant geven waar je pizza bestelde?” Hiermee geeft ze aan opnieuw een gesprek te willen starten, en laat ze blijken dat ze nog steeds contact zoekt en je nog niet wil laten gaan.

4. Ze belt je na een aantal drankjes

We weten allemaal dat mensen aanhankelijker worden als ze dronken zijn, dus als je ’s avonds laat een telefoontje of een sms-bericht van je ex ontvangt waarin je wordt gevraagd naar een bar of pub te komen (of ze gewoon vraagt hoe het met je gaat), dan is het duidelijk dat je ex-vriendin nog niet over je heen is. Alcohol zorgt ervoor dat je gaat denken aan de mensen van wie je het meest houdt of om geeft. Dus als je het gevoel hebt dat je ex je belt of sms’t elke keer als ze drinkt, weet dan dat er hoogstwaarschijnlijk iets meer aan de hand is.

mijn ex-vriendin vindt me nog leuk

5. Ongemakkelijke situatie als jullie elkaar tegenkomen

Als je merkt dat je ex-vriendin zich ongemakkelijk gaat gedragen wanneer je in de buurt van je ex bent of je elkaar tegenkomt, dan kan dat betekenen dat je ex nog steeds verliefd is op jou. Let op: meestal is het de eerste keer als je elkaar tegenkomt altijd even ongemakkelijk. Blijft dit echter aanhouden als jullie elkaar vaker zien of gedraagt ze zich anders dan dat je van haar gewend bent wanneer jullie paden kruisen, dan is het duidelijk dat je ex nog steeds van je houdt.

Gaat er bij deze signalen geen belletje rinkelen? Bekijk dan de signalen dat je ex over je heen is (de pijnlijke waarheid).