Is je ex is over je heen, of niet?

Het hoogtepunt van een relatie is vaak passievol, romantisch en onvoorwaardelijk. Toch kan, zeker als blijkt dat die relatie veel tekenen van een slechte relatie vertoont, uiteindelijk iemand de relatie verbreken. Tegelijkertijd kan het voorkomen dat ex-partners nog wel contact met elkaar blijven onderhouden. Het kan in dit geval ingewikkeld zijn om precies door te hebben welke verwachtingen er nog aan het contact zijn gekoppeld. Wil jij weten of je ex helemaal over je heen is, zodat jij met een gerust hart weer kan daten? Bekijk dan deze vier tekenen dat je ex over je heen is.

1. Jullie communicatie neemt af

Als er bij een break-up geen sprake is geweest van overspel of heftige ruzie, kan het voorkomen dat jullie allebei nog contact met elkaar willen blijven houden. De manier waarop kan verschillen tussen af en toe een appje en een keertje koffie drinken tot lange telefoongesprekken en avonden uit. Elke relatie is daarin immers anders. Wanneer de communicatie minder wordt, kan dit wel een teken zijn dat je ex over je heen is. De gesprekken kunnen bijvoorbeeld korter worden, of minder regelmatig. Ook kan het voorkomen dat je informatie pas achteraf (of helemaal niet) hoort, in plaats van meteen.

ex over je heen is

2. Jullie communicatie wordt minder leuk

Het kan zijn dat jullie communicatie niet alleen afneemt, maar ook minder leuk wordt. Dit is logisch, want jullie zijn immers niet langer meer in een relatie en verliefd op elkaar. Er wordt niet meer geflirt via tekstjes of in het echt, en het contact wat jullie nu hebben is alleen maar ‘zakelijk’. Als jullie elkaar zien lijkt het nog het meeste op een slechte date. Dit is een teken dat je ex over je heen is: het contact dat je ex er op nahoudt is immers niet meer bedoeld om jou weer voor zich te winnen of te verleiden, maar enkel omdat het ‘moet’.

3. Het contact wordt minder ongemakkelijk

Zeker aan het begin moet je ex waarschijnlijk over de break-up heenkomen. Als jullie elkaar toevallig tegenkomen, staat dit garant voor ongemakkelijke gesprekken. Tijd heelt gelukkig alle wonden. Er komt – meestal na een langere tijd – een moment waarop je ex de situatie heeft geaccepteerd. Jullie kunnen vriendelijk tegen elkaar zijn en zelfs bouwen aan een vriendschap, want jullie zien elkaar nu op een andere manier.

4. Je ex wordt op iemand anders verliefd

Dit is het meest duidelijke voorbeeld dat je ex geen gevoelens meer voor je koestert. Het kan zijn dat je ex op een gegeven moment begint te daten met een nieuw persoon, een spannende avond heeft in de stad of zelfs een nieuwe partner krijgt. Dit zijn allemaal momenten en situaties waarin de liefdesgevoelens niet langer op jou worden gericht, maar tegen iemand anders. Dat je ex over je heen is wordt hierdoor dus erg duidelijk.