Hoe vaak moet je je scheermesjes vervangen?

Het is niet zo makkelijk om te zeggen wanneer je scheermesjes precies vervangen moeten worden omdat dit afhangt van veel factoren. Het hangt bijvoorbeeld af van hoe je huidoppervlakte is, hoe vaak je scheert, je type haar en de dikte en lengte van het haar. Ook het aantal scheerbewegingen die je maakt bij een scheerbeurt speelt een rol in het botter worden van de mesjes.

De fabrikanten geven antwoord

Volgens een aantal fabrikanten die scheermesjes maken, zou je je scheermesjes moeten vervangen na ongeveer 5 tot 7 keer scheren. Gillette zegt echter dat je ze zou moeten vervangen als ze een beetje bot aanvoelen. Sommige scheermesjes hebben overigens een strip die verkleurt op het moment dat je hem zou moeten vervangen. De belangrijkste factor in het bot worden van de scheermesjes is hoe je met ze omgaat na het scheren. De resten die na een scheerbeurt achter blijven zorgen voornamelijk dat het scheermes bot wordt. Als je zo lang mogelijk met je mesjes wil doen is het dus belangrijk dat je ze goed schoon en droog maakt na elke scheerbeurt.

Scheermesjes vervangen

Tekenenen dat je scheermesjes moeten worden vervangen

Wanneer weet je nou dat het tijd is om je scheermesjes te vervangen? Het scheermes moet soepel over de huid heen glijden. Als dit het geval is, is die nog niet aan vervanging toe. Merk je echter dat het moeizamer gaat en dat hij begint te ‘haken’ en te ‘trekken’? Dan moet je hem waarschijnlijk vervangen want dit zijn tekenen dat hij bot aan het worden is. Je wil niet te lang doorgaan met het scheren met botte scheermesjes. Dit kan namelijk leiden tot huidirritatie, sneetjes, en uiteraard een minder glad scheerresultaat. Wil jij weten hoe je het beste je baard kan scheren? Check dan deze tips om je baard te scheren.