Het moment is daar, jullie gaan op date. Jullie hebben bij een bar afgesproken om wat te gaan drinken, maar je merkt het eigenlijk gelijk: het is niks. En dat is natuurlijk heel ongemakkelijk.

De ander is ook een mens

Bedenk dat de persoon tegenover jou ook gewoon een mens is. Behandel een persoon zoals jij ook behandeld zou willen worden. Dat betekent dus dat jij je gewoon dient te gedragen en dit op een nette manier aan moet pakken. De ander heeft er namelijk ook gewoon tijd en moeite in gestoken om daar aanwezig te zijn.

Niks voor jou

Misschien is het gelijk al wel duidelijk: deze persoon past niet bij jou. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat er niks in zit. Misschien is het wel een leuke meid voor één van jouw maten of kunnen jullie hier uitkomen als vrienden. You’ll never know. Maak je er in ieder geval niet te gemakkelijk vanaf. Je maakt het alleen maar erger voor beiden wanneer je er niet het beste van maakt.

Eerlijkheid duurt het langst

Ondanks dat je er gewoon het beste van moet maken, moet je er voor uitkijken dat je niet té lief bent. Geef de ander geen verkeerde signalen. Het is altijd nog zo dat eerlijkheid het langste duurt. Wees dus gewoon eerlijk, maar dat hoef je niet in de eerste vijf minuten van jullie eerste date al te doen. Dus als je geen vervolgdate wil, kan je dat achteraf gewoon aangeven. Een simpele ‘ik vond het gezellig, maar ik denk dat er verder niks in zit’ is prima, zolang je het niet harteloos brengt.

Hadden jullie wel een leuke eerste date, maar weet je niet wat je nu moet doen? Dit is wat je doet na een geslaagde eerste date.