Datingapps zijn populair

Apps als Tinder, Inner Circle en nu ook Bumble hebben de wereld veroverd en menig man en vrouw maakt er gebruik van. De datingapps hebben ervoor gezorgd dat mensen meer tijd op hun mobiel besteden en minder naar de plaatselijke kroeg gaan. De apps hebben als doel om een flirt, vriend(in) of toekomstig echtgenoot te vinden maar gaat dit daadwerkelijk ook zo?

Dr. Jess Carbino (socioloog), eerst werkzaam bij Tinder en nu bij Bumble, geeft aan dat de apps veel tijd van ons leven opslokken. Nutteloos omdat er weinig daadwerkelijke dates uit voortkomen. Het gaat hier dan niet om nep accounts maar om het onnuttig besteden van tijd. Veel mensen gebruiken zo een app als tijdverdrijf en niet om daadwerkelijk tot een date te komen. Dit zorgt er wel meer dan eens voor dat mensen, per dag, enkele uren op een app of site zitten en alle profielen afspeuren. In deze tijd wordt er nauwelijks contact gelegd met andere mensen terwijl dat wel de insteek is, toch?

Gebruik het selectief

Volgens bovengenoemd socioloog moet ieder die gebruik maakt van deze apps niet langer dan één uur per dag aan een online datingapp besteden. Het liefst nog korter. Het advies van haar is dan ook om het te beperken tot een half uur per dag. Een kwartier in de ochtend en in de avond moet genoeg zijn om een bericht te sturen en te beantwoorden zonder dat je in de val trapt dat er weer uren voorbij trekken, zonder succes.

Ben je erg geliefd op datingapps en krijg je veel berichten? Dan kan je er meer tijd voor uitrekken om alles te beantwoorden. Zorg wel voor daadkracht binnen de tijd dat je erop zit. Ga niet eindeloos digitaal met elkaar communiceren maar plan concreet een date in. Elkaar in het echt, in een café, ontmoeten is toch veel leuker dan via het beeldscherm? Ook vinden de meeste vrouwen het irritant als een man veel berichten stuurt zonder daadwerkelijk actie te ondernemen. Toon ballen en vraag haar mee uit als er een klik is.

Online daten moet niet je leven overnemen maar is wel een handig hulpmiddel om iemand te leren kennen. Gaat je date toch niet zoals je had gehoopt? Zo ga je om met een slechte eerste date.