De beste dramaseries op Netflix

We kennen het gevoel allemaal wel, je hebt echt zin om een serie te kijken, dus je gaat naar Netflix, alleen duurt het uren om door alles te bladeren en te kijken wat het aanbod is. Maar geen zorgen, hieronder hebben we een lijst van de beste dramaseries beschikbaar op Netflix met scores die bewijzen dat het geen verspilling van je tijd zal zijn.

 

10. The Witcher

Als eerste in onze top 10 lijst van beste dramaseries op Netflix hebben we The Witcher. De serie volgt het verhaal van Geralt of Rivia, een eenzame monsterjager, die worstelt om zijn plaats te vinden in een wereld waar mensen vaak gemener blijken te zijn dan de monsters en beesten waarop hij jaagt. The Witcher is een fantasy-dramaserie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, maar je kent het misschien beter door de populaire games met dezelfde naam. Met de release van het tweede seizoen in het vooruitzicht is dit voor ons een absolute aanrader.

IMDb score – 8.2

9. Sex Education

Sex Education volgt het verhaal over hoe de sociaal onhandige Otis en de bad girl van de school Maeve een ondergrondse therapie kliniek opzetten om de “problemen” van hun klasgenoten aan te pakken. De show is super grappig vol met verbazingwekkend gespeelde personages. Het is momenteel aan zijn derde seizoen bezig en een vierde seizoen komt binnenkort al onze kant op.

IMDb score – 8.3

8. Kingdom

Als je één van de velen bent die de populaire k-drama Squid Game leuk vond, moet je zeker Netflix’s Kingdom bekijken. Het is de eerste originele Koreaanse serie van Netflix, die op 25 januari 2019 in première ging. De serie is geadapteerd van de webcomic-serie The Kingdom of the Gods, die werd geschreven door Kim Eun-hee en getekend door Yang Kyung-il. Kingdom speelt zich af op een fictief, middeleeuws geïnspireerd Joseon (1392-1872), en verkent het verhaal van een kroonprins, terwijl hij op zoek gaat naar de bron van een mysterieuze plaag die zijn land begint te verwoesten.

IMDb score – 8.4 

7.  Ozark

Nadat een witwasoperatie voor een Mexicaans drugskartel verkeerd afloopt, stelt financieel adviseur Martin “Marty” Byrde voor om het goed te maken door aan te bieden een grotere witwasoperatie op te zetten in Ozarks regio van centraal Missouri. Wanneer de Byrdes in Missouri aankomen, raken ze verstrikt in plaatselijke criminelen, waaronder de families Langmore en Snell, en later de Kansas City Mafia.

IMDb score – 8.4

6. Suits

Suits speelt zich af in een advocatenkantoor in New York City en volgt de getalenteerde Mike Ross, die als een assistent voor Harvey Specter gaat werken, ondanks dat hij nooit naar Harvard Law School is geweest. De show concentreert zich op Harvey en Mike die zaken oplossen, terwijl ze Mike’s geheim proberen te verbergen. De show is al klaar met 9 seizoenen dus er is genoeg voor je om te Bingen.

IMDb score – 8.4

5. Vikings

In Vikings wordt het verhaal verteld van Ragnar Lothbrok, een viking krijger en boer die niets liever doet dan ontdekken en plunderen op zee. Samen met zijn Viking broers en familie heeft hij de ambitie heerser van alle Vikingstammen te worden. De historische drama is 30 december geëindigd met 6 geweldige seizoenen vol spanning die je de hele tijd op het puntje van je stoel houden.

IMDb score – 8.5

4. Peaky Blinders

Natuurlijk moeten we Peaky Blinders in onze top 10 lijst zetten. De fantastische serie volgt de Peaky Blinders en hun gezinshoofd Tommy Shelby, gespeeld door acteur Cillian Murphy, een criminele bende uit Birmingham, en hun activiteiten kort na de Eerste Wereldoorlog. Met momenteel vijf seizoenen en een zesde en laatste seizoen onderweg kunnen we nog even genieten van deze interessante familie en hun problemen.

IMDb score – 8.8

3. Black Mirror

En als nummer 3 op de lijst van beste dramaseries op Netflix hebben we de bizarre serie Black mirror. Black Mirror is een anthologieserie waarin iedere aflevering zich afspeelt op een andere locatie of in een andere realiteit met telkens nieuwe personages in de hoofdrol. Een terugkerend thema in Black Mirror is de schaduwkant van de moderne technologie en sociale media.

IMDb score – 8.8

2. Fargo

Mensen houden blijkbaar echt van hun anthologieseries wan onze één na laatste serie is net als nummer 3 zo’n soort serie. Fargo geïnspireerd door de gelijknamige film van de Coen Brothers uit 1996 speelt zich af in het ijzige Minnesota waar in elke seizoen van de serie een ander misdaad verhaal wordt behandeld.

IMDb score – 8.9

1. Breaking Bad

Last but certainly not least hebben we Breaking Bad. Breaking Bad volgt het verhaal van scheikundeleraar Walter White die, met de hulp van drop-out student Jesse Pinkman, de drug crystal meth maakt en verkoopt. De reden hiervoor? Walter lijdt aan longkanker en heeft niet veel tijd meer om te leven. Dus besluit hij drugscrimineel te worden om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt.

IMDb score – 9.4