Cillian Murphy krijgt een rol in de nieuwe film van Christopher Nolan

Christopher Nolan begint dus binnenkort met het draaien van zijn nieuwe film ‘Oppenheimer’. De eerste film die hij onder Universal Pictures zal gaan produceren. De releasedatum is nu bekend gemaakt. Naar verwachting kunnen we de nieuwe film van Christopher Nolan, genaamd Oppenheimer, vanaf 21 juli 2023 kijken. Dat betekent nog een beetje geduld dus.

Niet alleen de releasedatum werd naar buiten gebracht. Ook is inmiddels duidelijk met welke hoofdrolspeler hij deze nieuwe film zal gaan draaien. Uitblinker Cillian Murphy wordt naar voren geschoven. Hij zal de hoofdrol op zich gaan nemen. Dit is overigens geen verrassing. Er gingen al een tijdje geruchten dat Murphy misschien wel eens een grote rol zou kunnen krijgen. Murphy en Nolan zijn namelijk geen onbekenden van elkaar.

Cillian Murphy kennen we allemaal wel van de serie Peaky Blinders. Hierin speelt hij de rol van Thomas Shelby, ofwel Tommy. De serie, die zich afspeelt in de Engelse industriestad Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog, vertelt het verhaal van een criminele bende uit een van de beruchte arbeiderswijken. Murphy speelt in deze serie de rol van bendeleider. De serie heeft haar succes mede te danken aan de kwaliteiten van acteur Cillian Murphy. Hoewel we niet lang geleden vertelden dat Peaky Blinders met een film gaat komen, houdt dit dus niet in dat de agenda van Cillian Murphy helemaal gevuld is. Hij heeft nog meer dan genoeg tijd om ook deze film tot een groot succes te gaan brengen als hoofdrolspeler.

Wat kunnen we verwachten van Oppenheimer?

De film Oppenheimer zal gaan over wetenschapper J. Robbert Oppenheimer, ook wel bekend alsĀ de vader van de atoombom. Murphy zal de hoofdrol van deze meneer Oppenheimer op zich nemen. Dit betekent automatisch dat Nolan in het verhaal van de Tweede Wereldoorlog zal duiken om tot een succesvolle film te komen. Helaas is er verder weinig bekend over hoe de film inhoudelijk zal zijn. We zullen dus nog even moeten afwachten.

Terwijl je met smart wacht op de release van deze film, zul je waarschijnlijk op zoek moeten gaan naar andere goede films om te bekijken. En ben jij fan van deze acteur? Dan hebben wij de beste films met Cillian Murphy voor jou op een rijtje gezet.