Wat is Gumtree?

Om je te helpen het verhaal beter te begrijpen, dienen we even kort uit te leggen wat Gumtree is. Gumtree kan je zien als de Britse variant van Marktplaats. Hier worden veel advertenties geplaatst en veel dingen gekocht en verkocht. Als je de site van Gumtree bezoekt en je naar beneden scrolt, dan is het eerste wat onder ‘populaire items’ staat puppy’s en honden.

Bethany Cupples ging de fout in

Bethany Cupples uit Huddersfield, West Yorkshire, kocht een vijf week oude puppy als een verrassing voor haar moeder in mei 2020. De hond werd aangeboden op Gumtree als een Franse bulldog. In eerste instantie was Bethany verrast door het prijskaartje van 707,38 euro, gezien Franse bulldogs honden voor duizenden euro’s kunnen gaan.

Maar ze was ‘op slag verliefd’ op de puppy, die ze Luna heeft genoemd. De maanden gingen voorbij en het leek erop dat Luna toch écht geen Franse bulldog was. Een video, die Bethany op TikTok plaatste, laat het verschil zien tussen Luna als puppy en Luna nu. Dat de video viral ging, is een understatement. Hij heeft meer dan 3 miljoen views verzameld.

@bethlouiseeexo##dog ##123PandoraME ##fyp♬ Boozoos Waffle Fries – Kyle DeNigris

Een hele andere soort hond

Dus wat is het eigenlijke ras van de hond? Nadat de familie Luna naar een dierenarts had gebracht, bleek dat ze in feite een ‘Frorkie’ is (een Franse bulldog gemengd met een Yorkshire terriër). Bethany twijfelt er niet aan dat de verkoper een eerlijke fout heeft gemaakt door de hond als een Franse buldog te adverteren.

Luna is misschien niet de hond die ze oorspronkelijk zochten, maar de familie zou haar niet voor de wereld veranderen.

Ben jij fan van bulldogs? Lewis Hamilton heeft een hilarisch Instagram-account voor zijn hond.