Korte samenvatting van Squid Game

Voor diegenen die niet bekend zijn met de serie en zijn hoofdrolspeler Seong Gi-Hun leggen wij de show even beknopt uit. Een grote groep mensen nemen het tegen elkaar op met kinderspelletjes. Degene die uiteindelijk wint, zal een groot bedrag ontvangen. De deelnemers besluiten mee te doen aangezien ze allemaal stuk voor stuk geldproblemen hebben en de wedstrijd als oplossing zien.

Er zit echter wel een addertje onder het gras: de spellen zijn dodelijk. Dus verlies je een van de games, dan leg je het loodje. Het is zeker een aanrader en de serie is al de populairste show op Netflix ooit.

Waarom verfde Seong Gi-Hun zijn haar rood?

De transformatie van Seong Gi-Hun was opmerkelijk. Hij ging van een egoïstische gokverslaafde, die van zijn eigen moeder steelt en dochter in de steek laat, naar een heldhaftig figuur. Aan het einde van de serie gaat hoofdpersoon Seong Gi-Hun naar de kapper en besluit zijn hele haar rood te laten verven. Dit zorgde voor heel wat verwarring bij de kijkers van de serie. Gelukkig voor ons legt Squid Game-regisseur Hwang Dong Hyuk uit wat de gedachte achter het rode haar van de hoofdrolspeler was.

waarom rood haar squid game netlix

De regisseur zei het volgende: “Ik stelde me voor dat ik hem was en dacht bij mezelf: ‘wat is de kleur die je nooit zou kiezen om je haar te verven?” Toen kwam ik tot de conclusie dat Gi Hun nooit zijn haar rood zou verven. Dat zou het gekste zijn wat hij zou doen. Dus koos ik die kleur en ik dacht dat het echt zijn innerlijke woede liet zien.”