Het verhaal van nieuwe Netflix Squid Game

Als die huidige trend zich zo doorzet kan er binnenkort zeker een nieuwe tv-show bovenaan aan de lijst staan genaamd Squid Game. Dit onthulde Netflix’ Chief Content Officer, Ted Sarandos. De lijst die Netflix vrijgaf was een heerlijke lijst met bekende titels als The Witcher.

Squid Game vertelt het verhaal van Seong Gi-hun, een man met een gokverslaving wat hem met torenhoge schulden heeft achtergelaten. Wanneer hij op het treinstation een mysterieuze man tegenkomt die hem een behoorlijk mysterieuze uitnodiging geeft, besluit de wanhopige Gi-hun om mee te doen aan het geheime toernooi.

squid game op weg populairste

Het toernooi, Squid Game, heeft veel gemeen met survival shows waarin tegenstanders opdrachten moeten volbrengen om kans te maken op een grote geldprijs. Die prijs is in dit geval vastgesteld op 45,6 miljard won, omgerekend 33 miljoen euro. Genoeg geld voor Gi-hun om van zijn schulden af te komen en een lekker leven te hebben.

De opdrachten die Gi-hun en zijn even wanhopige tegenstanders uitvoeren zijn gebaseerd op Koreaanse kinderspelletjes. Zo hebben ze een spel als Red light Green Light wat wij beter kennen als Annemaria Koekoek. Hier is de grote twist: verlies je? Dan ga je dood.

 

De betekenis achter het spel

De show heeft zeker zijn deel aan gruwelijke scènes. Maar achter het vreemde, gewelddadige en verontrustende avontuur zit nog een diepere betekenis. Zo probeert regisseur Hwang Dong-hyuk aan te tonen dat goedheid in ieder mens schuilt, maar vaak pas naar boven komt in tijden van nood.

squid game serie netflix

Seizoen 2

Met zijn enorme wereldwijde populariteit en 9 afleveringen in seizoen één zijn er veel mensen die niet kunnen wachten op een tweede seizoen. Als jij een van die mensen bent, hebben we misschien slecht nieuws voor je. Hwang vertelde Variety, “Ik heb geen goed ontwikkelde plannen voor Squid Game 2. Het is vermoeiend om er alleen al aan te denken. Maar als ik het zou doen, zou ik het zeker niet alleen doen. Ik zou overwegen om een schrijverskamer in te schakelen en zou meerdere ervaren regisseurs willen.”

De schrijver-regisseur werkt momenteel aan een film, dus een tweede seizoen kan nog wel even duren. Tenzij het fenomenale internationale succes van Squid Game seizoen één Hwang motiveert om terug te gaan naar de arena.

Benieuwd naar Squid Game? Kijk dan hier de brute trailer: