Wat moet je doen als je haren slecht geknipt zijn?

Het lijkt misschien het einde van de wereld als je in de spiegel kijkt wanneer je haren slecht geknipt zijn bij de kapper. Gelukkig hebben wij een aantal oplossingen die daadwerkelijk werken.

1. Vertel het direct aan je kapper

Het kan zijn dat je kapper iets over het hoofd heeft gezien, of het nog kan oplossen. Deze mensen zijn tenslotte opgeleid om wat moois van je kapsel te maken. Ook je kapper heeft er niks aan als jij thuis boos gaat zitten. Denk in oplossingen en niet in problemen. Vertel het direct, zijn jullie beide beter af.

2. Kijk wat er daadwerkelijk niet goed is aan je kapsel

Kijk heel duidelijk naar wat je wil met je kapsel. Als jij je kapper heel duidelijk kan aangeven wat je voor ogen hebt, is het makkelijker om het te verbeteren. Anders krijg je kans op miscommunicaties en zullen je haren alleen maar slechter geknipt worden. Probeer daarom bijvoorbeeld een foto mee te nemen van hoe je het eigenlijk wil hebben.

Haar slecht of te kort geknipt bij kapper man

3. Doe je haar op een andere manier

Als je dan toch bent weggegaan bij de kapper, hebben we nog andere oplossingen voor je. Zo kan je je haar op een andere manier stijlen. Soms is het zo dat je kapper dit niet op jouw gebruikelijke manier doet, of dat het niet is wat jij in gedachte had. Dus gebruik jouw favoriete haarproduct voor mannen en stijl het zelf.

4. Koop petten of mutsen

Sorry, maar helaas vermelden we hem er wel bij. Als je het idee hebt dat het niet te redden valt aangezien je het net niet mooi vindt. Draag gewoon petjes, mutsen, hoeden; een nieuwe kledingstijl aannemen dus.

bucket ha

Bucket Hat

Groen €67 Shop nu
donkerblauwe muts

Muts

Navy €100 Shop nu

5. Scheer het af

Je hebt hier vast wel een keer over nagedacht. Mocht dat zo zijn, dan is dit toch het perfecte moment? Als het dan toch niet mooi is, kan je net zo goed eindelijk de stap nemen om het allemaal af te scheren of te millimeteren. Gemillimeterd haar kan tenslotte best goed staan. Ontzettend makkelijk en geen gedoe meer om je haar dat niet goed zit.

6. Laat het groeien

Het tegenovergestelde van het vorige punt natuurlijk en dit duurt ietsjes langer. De kans is groot dat je haar te kort geknipt is, dan zul je het echt moeten laten groeien. Mocht het tot die tijd echt ondragelijk zijn, ga dan terug naar oplossing nummer 4.

Mocht je nou nog geen idee hebben wat je wil? Dan zijn hier nog 40 ideeën voor kort haar.