Clay

Clay is een substantie die uitermate geschikt is voor kort en dun haar. Waarom? Haarklei (clay) is stroever en droger dan andere soorten middelen die je in je haar smeert. Het heeft een hoge hold en geeft door de droge materie een matte finish. Een andere eigenschap is dat het meer volume mee geeft en om die reden ook ook geliefd is onder mannen die minder bedeeld zijn.

Pomade

Er zijn veel varianten in de pomade range en is een relatief nat en vettige materie. Het heeft een redelijk hoge hold wat het goed geschikt maakt voor middel en lang haar. De hold houdt zelfs dit lange haar in model en liefhebbers van een strakke jaren 50 of 60 kunnen hun geluk niet op. De perfecte manier om je haar te krijgen zoals je enkel op tv ziet.

2014 Summer haircuts for men top trends from milan usa u uk pompadour google search fresh cutz pinterest pompadour Hairstyles Men

Onze selectie Pomenade voor mannen:

 

Crème

Wat wil je op een vroege ochtend in je haar doen? Waarschijnlijk helemaal niets, maar voor de meeste onder ons is het beter om er wel iets aan te doen. De out-of-bed look is toch een stuk meer gestyled dan je zou denken. Crème is jouw compagnon om dit te bewerkstelligen. Eigenschappen van een crème is dat het een lichte hold heeft en vooral dienst doet ter ondersteuning van je haar. Het fixeert je haar niet extreem en is daarom ook geschikt voor mannen met krullen, lekker nonchalant.

Wax

Mannen kiezen al snel voor een wax, maar veel producten die als wax zijn aangeduid zijn dit niet. Wax wordt dan ook vaak gezien als een overkoepelende term voor mannelijke haarproducten. Wat wax wel is en wanneer je het gebruikt? Wax is een materiaal dat tamelijk droog is een glans heeft, afhankelijk van het gekozen type. Het is dan ook enorm veelzijdig en wordt door mannen met allerlei soorten haarstijlen gebruikt. Zowel korte als lange haarstijlen doen het goed met wax. Wil je een écht strakke coupe? Dan kan je de wax beter links laten liggen.

Haarkapsel lang

Onze selectie was voor mannen: 

 

Gel

Haar gel is misschien wel het meest bekend. Vroeger kocht je namelijk de allergrootste pot voor het minste geld om er gelikt uit te zien. Nu weet je dat je er helemaal niet zo strak uitzag als dat je dacht. Een goede gel kan er desalniettemin voor zorgen dat jij goed voor dag komt. Gel heeft een hoge, harde hold en tevens een hoge glans. Het is voornamelijk geschikt voor de korte kapsels aangezien die strakker gestileerd kunnen worden. Gel lijkt zo makkelijk te gebruiken maar pas er wel mee op. Pak niet te veel van dit spul en smeer het goed uit over je haaroppervlakte om al je haren te bestrijken.

Mousse

Het is niet enorm geliefd onder mannen en wordt dan ook niet zo veel gebruikt als de andere varianten die hier beschreven worden. Het haarproduct is door de schuimlaag een andere substantie en daarom ook snel te herkennen. Mousse wordt voornamelijk als extra haarstyling product gebruikt door vrouwen, maar dat betekent niet dat alleen voor vrouwen is. Waarom niet? Mousse is vooral geschikt voor mannen met dun haar aangezien het een korte hold heeft en daarnaast de eigenschappen heeft om jouw haar voller te doen lijken. Mannen met weinig of dun haar zijn dus gebaat bij mousse wanneer ze hun haar willen stylen dat een casual uitstraling heeft.

Haarstijl kort dun

Paste

Haar paste of pasta in het Nederlands komt in veel verschillende varianten en is vergelijkbaar met wax. Het verschil met wax is dat een hoge hold heeft en daarnaast een matte uitstraling heeft. Dit merk je gelijk bij een paste aangezien het een dikke substantie is die het beste werkt wanneer het enigszins warm is gemaakt. Dit doe je eenvoudig door het tussen je handen te wrijven. En voor wat voor type haar is dit dan? Elk kapsel kan met het gebruik van dit product er stijlvol uitzien. Wel is ons advies om het niet bij te korte kapsels te gebruiken omdat je er dan al snel te veel van gebruikt.