De serie Peaky Blinders is een van onze favorieten

Voor degene die het succes van deze serie totaal gemist hebben, hebben we een kleine samenvatting. Dit steengoede verhaal speelt zich af in de Engelse industriestad ‘Birmingham’ net na het einde van de eerste wereldoorlog. De serie (en ook de Peaky Blinders-film) vertelt het verhaal van een beruchte criminele bende uit de arbeiderswijk Small Heath. Deze bende wordt geleid door de leider Thomas Shelby, ofwel ‘Tommy’. Hij wordt gevreesd, maar toch weet iedereen hem te vinden. De Peaky Blinders-bende krijgt veel te verduren en kan niet handelen zonder gevolgen.

Peaky Blinders-film

Peaky Blinders-film aangekondigd

Deze ontzettende populaire serie houdt al jaren de gemoederen bezig. Daar waar de serie succesvol de wereld in werd geholpen door BBC nam Netflix de productie na een paar seizoenen over. De serie heeft inmiddels al vijf seizoen en begin 2021 werd bekend dat ze zouden beginnen met het draaien van het zesde seizoen. Eerst gingen er nog geruchten over een zevende seizoen, maar deze werden al snel van tafel geveegd. Het zesde seizoen zal toch echt de laatste zijn en zal waarschijnlijk ergens begin 2022 op Netflix verschijnen in Amerika. In Nederland zullen we er misschien nog iets langer op moeten wachten.  Gelukkig is er wel goed nieuws. Fans van Peaky Blinders: niet getreurd! Er zit een Peaky Blinders-film aan te komen.

Peaky Blinders-film

De maker van de serie beloofde eerder al dat de serie op een andere manier door zou gaan. Bijvoorbeeld in de vorm van een spin-off serie. Dat is nu toch een een film geworden. Voor de fans die een beetje huiverig worden: dat is niet nodig! Deze Peaky Blinders-film zal doorgaan met het oude verhaal en heeft een duidelijke verdeling van een begin-, midden- en eindstuk. De film betekent helaas wel écht het einde van Peaky Blinders zoals we die nu kennen. Ook belooft de maker dat het een passend einde is die de serie verdient. Of er nog verdere uitbreiding mogelijk is met ander soort verhaallijnen, wordt een beetje in het midden gelaten. Het kan dus zomaar zijn dat de makers ook nog met een spin-off gaan komen.

Wanneer wordt de film verwacht?

We zullen nog wel een beetje geduld moeten hebben. De opnames van de film zullen namelijk pas in 2023 starten, waarna de hele film nog gemonteerd zal moeten worden. Het zal dus echt nog wel even duren voordat we deze film kunnen zien.

Moet je in de tussentijd de tijd nog een beetje doden en ben je op zoek naar andere films of series om te kijken? Bekijk dan de nieuwe top films en series die deze week beschikbaar zijn op Netflix.