Een succesformule?

In het verleden is vaak gebleken dat series waarbij drugs een hoofdrol speelt goed worden ontvangen door het publiek. Series als NarcosCocaine Coast en Breaking Bad behoren echt tot de crème de la crème van de wonderbaarlijke wereld van hitseries. Ook komt er een eerste Nederlandse Netflix Original genaamd Undercover, waarin een speciale rol is weggelegd voor Frank Lammers. Hij kruipt in de huid van Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Vanaf 3 mei is Undercover te zien op Netflix, dus we moeten nog even wachten. Maar échte fans, niet getreurd. Volgende week verschijnt The Legend of Cocaine Island op Netflix.

The Legend of Cocaine Island

The Legend of Cocaine Island draait om een zakenman genaamd Rodney Hyden. Hij heeft gedurende de economische crisis een groot deel van zijn vermogen verloren. Tot zijn verbazing vangt hij een opvallend nieuwtje op: er zou een eiland zijn waar een verborgen schat zou liggen. Bij een schat denk je al gauw aan een koffer vol met geld, maar niks is minder waar. In dit geval gaat het in The Legend of Cocaine Island natuurlijk om een schat in de vorm van cocaïne, ter waarde van maar liefst twee miljoen dollar.

the legend of cocaine island MAN MAN 04

“We’ve got a plane, we’ve got a pilot and we’ve got a plan.” – Rodney Hyden.

Het klinkt simpelweg als een gestoord plan en als een onrealistisch verhaal, maar Rodney vond dat hij niks te verliezen had. Hij trommelde een aantal opvallende karakters bijeen en zij besloten gezamenlijk op zoek te gaan naar de geheime schat. Aangezien geen van allen ervaring had in dit criminele circuit ontstonden er talloze vreemde situaties.

the legend of cocaine island MAN MAN 03

IMDb beoordeelt deze Netflix-film met een 7.8, war ons alleen maar nieuwsgieriger maakt. De trailer belooft in ieder geval een komisch en interessant verhaal. The Legend of Cocaine Island is vanaf 29 maart op Netflix te zien.