Voetbal

Van 20 minuten rennen op de loopband krijg je geen sixpack. Voor optimale vetverbranding is HIIT (High Intensity Interval Training) het beste. Het woord zegt het al; door korte tijd inspanning af te wisselen met kleine momenten van rust, bouw je spiermassa op en verbrand je vet. Bij voetbal doe je niet anders, het continu afwisselen van sprinten en joggen zorgt ervoor dat je nog meer calorieën verbrandt.

Zwemmen

Zwemmen is de ideale sport voor het geval je zit met een blessure, maar toch fit wilt blijven. Water maakt je lichter, waardoor je makkelijk kunt bewegen met een blessure. Bovendien gebruik je ongeveer elke spier in je lichaam wanneer je aan het zwemmen bent, een goede work-out dus.

zwemmen-fitnessdoelen-manman

Gymnastiek

Gymnastiek is perfect om spiermassa op te bouwen. Het is te beoefenen zonder enige uitrusting. Simpele oefeningen als opdrukken en planking zijn hier onderdeel van, maar ook de dip of de pull-up. Om meer vet te verbranden, doe twee verschillende oefeningen gelijk na elkaar, zonder rust. Zoals opdrukken en de pull-up.

Fietsen

Net zo effectief als rennen, alleen minder kans op blessures. Naast de voordelen van cardio en gewichtsverlies is het ook een voordeel dat fietsen beter is voor je gewrichten dan bijvoorbeeld gewichtheffen.

fietsen-fitnessdoelen-manman

Golven

Nu denk je waarschijnlijk; golf vergt toch amper inspanning? Dat is misschien ook zo, maar golf is een ideale sport voor mindfulness meditatie. Wanneer je alleen nadenkt over je swing, zullen andere stressfactoren verminderen.

Skiën

Nog een wintersport op de planning? Skiën is super goed voor je mobiliteit. Hoog in de bergen produceer je meer rode bloedcellen, waardoor je lichaam harder moet werken. Door het continu alert zijn op onvoorspelbare terreinen in de bergen worden je balans en flexibiliteit verbeterd.

Er zijn genoeg andere sporten dan fitness waar je ook je doelen mee kunt bereiken. Naast sporten is je dagelijkse routine ook erg belangrijk om tot je doel te komen. Dit zijn de dagelijkse routines van gespierde mannen.