Welke Spaanse films op Netflix zijn goed?

Het aanbod van Netflix bestaat voor het grootste deel uit Engelstalige films en series. Ben jij die Amerikaanse films een keertje zat, check dan hier welke 5 vette Spaanse films op Netflix staan. Van moordmysteries tot een behoorlijk gruwelijke horror: de Spaanstalige films zijn van alle markten thuis.

1. El árbol de la Sangre

Niemand minder dan Úrsula Corberó (die we kennen als Tokyo uit La Casa de Papel) speelt één van de hoofdrollen in deze film. Ze speelt de rol van Rebeca, die samen met haar vriend naar een oud familiehuis afreist. Geïnspireerd door hun omgeving besluiten ze zich meer te verdiepen in hun verleden. Als ze erachter komen dat hun familiegeschiedenissen met elkaar verbonden blijken te zijn, zet dit hun onderliggende verhouding op scherp.

IMDb-score: 6.4

 

2. Crímenes de Familia

In Crímenes de Familia volgen we Alicia, moeder van Daniel. Wanneer Daniel van het ene op het andere moment wordt beschuldigd van een moord, komt haar leven overhoop te staan. Ze besluit er alles aan te doen om Daniel vrij te pleiten, maar haar echtgenoot en advocaat lijken er minder zelfverzekerd over. De vraag die overblijft is: is Daniel schuldig, of niet? Met andere woorden: is Alicia een moeder die haar onschuldige zoon probeert te redden, of een moeder die uit moederliefde haar ogen sluit voor de moord die haar zoon heeft gepleegd.

IMDb-score: 6.6

 

3. El Hoyo

El Hoyo, ook wel bekend als The Platform, is één van de Spaanse films op Netflix die, als je hem éénmaal hebt gezien, je blik op eten behoorlijk verandert. De film gaat over een gevangenis waarin gevangenen eten krijgen via een groot  platform met voedsel dat van boven naar beneden schuift en slechts een minuut de tijd biedt om van te eten. Met andere woorden: hoe lager je je in de gevangenis bevindt, hoe minder eten er voor je overblijft. Dat zorgt voor gruwelijke overlevingsstrategieën.

IMDb-score: 7.0

 

4. La Trinchera Infinita

Deze film, ook wel The Endless Trench genoemd in het Engels, speelt zich af in het jaar 1936, ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog. Hignio besluit om onder te duiken in een grote gang die hij onder hun huis graaft. Zijn onderduiken werpt z’n vruchten af en Hignio ontsnapt aan zijn vijanden. Tegelijkertijd ontstaat er een steeds groter wordende kloof tussen Hignio’s leven ondergronds en het leven dat zijn vrouw Rosa bovengronds leidt. Onder de Spaanse films op Netflix is dit één van de meest meeslepende en dus zeker het kijken waard.

IMDb-score: 7.2 

 

5. Contratiempo

Met een zeer hoge IMDb-score is Contratiempo misschien wel de beste onder de Spaanse films op Netflix. Een succesvolle zakenman huurt een beroemde advocate in om hem vrij te pleiten van de moordzaak waarin hij verdachte is. Zijn vriendin werd vermoordt in een hotelkamer, maar er zijn geen sporen van de dader gevonden. Wat weet de zakenman van de moord en welke strategie zal de advocate toepassen? Geloof ons: deze film zet je tot het einde op het verkeerde been.

IMDb-score: 8.1

 

Ben jij meer een serie fan? Check dan de 20 beste series op Netflix, volgens IMDb.