In The Endless Trench duikt Hignio onder voor de Spaanse Burgeroorlog

Het is het jaar 1936 en de Spaanse Burgeroorlog breekt uit. Reden genoeg voor het pas getrouwde stel Hignio en Rosa om in actie te komen. Hignio vreest er namelijk voor dat hij, omdat hij een Republikein is, zal worden opgepakt. De twee komen samen met een plan. Hij besluit een soort gang te graven onder hun huis, waarin hij zich kan verbergen.

De titel van de film, The Endless Trench, verwijst dus naar deze lange geul, maar ook naar de periode waarin Hignio uiteindelijk in de geul zal moeten doorbrengen. Uiteindelijk spendeert hij er namelijk maar liefst 33 (!) jaar.

The Endless Trench

Jarenlang in isolatie in je eigen huis

Terwijl Hignio zich verstopt, gaat Rosa’s leven ‘gewoon’ verder. Het leven in de oorlog is hard en er komen veel momenten waarop ze haar echtgenoot nodig heeft. Toch blijft Hignio zich verstoppen in de greppel. Dat zorgt ervoor dat het pasgetrouwde stel steeds verder van elkaar raakt vervreemd. Zal er ook nog een punt komen dat Hignio weer uit zijn schuilplaats durft te komen? En is het dan vervolgens niet te laat om hun relatie weer nieuw leven in te blazen? Over die vragen gaat de film.

The Endless Trench

Nieuwe Spaanse film staat bijna op Netflix

The Endless Trench toont vooral de isolatie van Hignio en de dilemma’s tussen verstoppen of uit zijn schuilplaats komen. Verwacht daarom vooral een film die op psychologisch gebied erg sterk is, al zitten er ook wel degelijk de nodige actiescènes in. De film is Spaans. Wat dat betreft komt de film in goed gezelschap op Netflix. Daar konden we natuurlijk al het razend populaire La Casa de Papel kijken. Ook Crimenes de Familiaover een moeder wiens zoon wordt beschuldigd van een moord, is op Netflix te vinden.

 

De releasedatum van de nieuwe film op Netflix

Oorspronkelijk komt The Endless Trench uit 2019, maar de film verschijnt binnenkort pas op Netflix. Vanaf vrijdag 6 november kunnen we genieten van de Netflix film. Op IMDb heeft de film een voorlopige score van een 7.2.