Goede voeding voor het sporten

Eiwitrijk eten en voldoende nachtrust zijn enkele onderdelen van een goed trainingsplan. The Mountain van Game of Thrones is nooit zo groot en sterk geworden zonder goed en veel te eten. Wat we misschien over het hoofd zien, is ons testosterongehalte. Wat is dat ook alweer? Testosteron zorgt voor verschillende dingen en maakt ons letterlijk de man wie we zijn. Zonder testosteron wordt een embryo een vrouw. Denk daarnaast maar aan de groei van jouw jongeheer, je zware stem, je libido en het haar op je ballen. Testosteron zorgt daar allemaal voor, maar het is dus ook goed voor je spieren. Laten we dan snel gaan kijken naar voeding die deze hoeveelheid testosteron naar beneden zouden kunnen halen. Want dat is precies wat je niet wil.

Testosteron heeft een sterke relatie met agressiviteit. Mannen met veel testosteron zijn vaak agressiever en asocialer. Je kan dit ook wel gebruiken in de sportschool. Agressief en wild te werken gaan met die schijven is een stuk beter dan slap en lief. Testosteron stimuleert daarnaast ook de spiergroei en zorgt er zo voor dat jij harder en sneller gaat groeien. Je wil dus echt niet dat deze gouden stof gaat dalen in jouw lichaam.

testosterongehalte sporten

Voeding die jouw testosteron naar beneden haalt

Zet je bakken kwark maar aan de kant, want zuivelproducten schijnen niet goed te zijn voor je testosterongehalte. Zuivel bevat meer oestrogeen, wat de tegenhanger is van testosteron. Daarnaast zou verwerkt voedsel ook niet echt lekker zijn voor je hoeveelheid testosteron. Naast deze soorten voedsel die je al niet meer kan eten, zijn er nog een aantal soorten voedingsmiddelen die de hoeveelheid testosteron naar beneden zouden halen. Zo zouden garnalen, geblikt voedsel, cafeïne en suiker ook niet goed zijn voor je testosterongehalte. Er blijft zo wel heel weinig over om te eten en te drinken. Het belangrijkste om te onthouden blijft toch wel de goede voeding, genoeg rust en regelmatig sporten. Zodra jij lekker in je vel zit, is het helemaal goed. Dit zal ook jouw mannelijkheid en je testosteron goed doen.