Gert Verhulst is de rijkste bekende Belg

De 52-jarige Gert Verhulst is een icoon in de Belgische televisiewereld. Natuurlijk kennen we hem allemaal van Samson & Gert, maar hij is ook het meesterbrein achter veel successen als het gaat om tv formats. Hij is bijvoorbeeld de bedenker van het populaire K3, een productie van zijn eigen bedrijf Studio 100.

Het bedrijf is één van de grootste spelers in België. Niet alleen op TV, maar het maakt ook animatiefilms, verkoopt merchandising, produceert musicals en exploiteert pretparken in België, Duitsland en Nederland (Coevorden). En Gert staat bij elke actie die het bedrijf onderneemt aan het grote roer, om alle grote keuzes te bepalen.

gert verhulst

Eigen realityshow van de rijk Belg

En als dat niet al genoeg was: Gert Verhulst en zijn gezin gaan een Belgische variant maken op het Nederlandse De Roelvinkjes. Zijn 26-jarige zoon Viktor Verhulst vlogde over hoe het gezin samen de tijd doorbracht. Dat werd zo goed opgevangen door het publiek op zijn eigen site en YouTube, dat de zender VIER van het Belgische SBS er een realityshow van wilt maken. En dat programma gaat dan De Verhulstjes heten. Dus niet alleen het format, maar ook de naam van familie Roelvink wordt gekopieerd.

Voor Gert Verhulst natuurlijk een prima deal, aangezien hij dan de inkomsten van zijn eigen Studio 100 én de realityshow krijgt. Overigens staat hij ook regelmatig in het Antwerpse Sportpaleis met zijn eigen show, samen met de hond Samson.

viktor verhulst

Het vermogen van Gert Verhulst

Inmiddels heeft Gert Verhulst een behoorlijk aantal zaken kunnen realiseren in België. Met deze activiteiten heeft hij ook al een behoorlijk vermogen weten op te bouwen. Al met al is de Verhulst de meest succesvolle Vlaamse tv producent. Dit komt mede door zijn vermogen van 56 miljoen (geschat in 2017). Dat is niet heel vreemd, want zijn bedrijf Studio 100 had in 2017 al een omzet van 161 miljoen euro.