The Mountain van Game of Thrones

Hafthor Björnsson is het meest bekend geworden van zijn rol in Game of Thrones. Hier heeft hij namelijk 5 seizoenen lang de rol vertolkt van Gregor “The Mountain” Clegane. Voor velen is het een raadsel hoe hij zo ontzettend groot is geworden. Nadat je zijn voedingsschema ziet zal dit je niet meer verbazen. Want wat kan die man ontzéttend veel eten.

Hoeveel calorieën eet hij per dag?

The Mountain heeft laten weten wel 10.000 calorieën op een dag te eten, en dat is absurd veel. Ter vergelijking eet de gemiddelde man 2.500 calorieën per dag. Als de 31-jarige IJslander bij je blijft eten moet je dus voor vier personen extra koken in plaats van voor één. Nu je ben je natuurlijk benieuwd wat hij dagelijks eet en dat vertelt hij glashelder in een filmpje.

Zo eet hij wel 6 maaltijden per dag. Als ontbijt eet hij zes eieren met daarbij tientallen stukken spek en ook nog eens drie toastjes. Als tweede maaltijd eet hij rijst, spinazie en stukken vlees. In de middag eet hij dit opnieuw. Vervolgens eet hij wortelen, kip, steak, spinazie, rijst en eieren. Als één na laatste maaltijd van de dag is het weer rijst, spinazie en stukken vlees. Als avondmaaltijd eet hij steak, kip, aardappelen en groenten. Dit is allemaal nodig om zijn spieren van genoeg brandstof te voorzien om goed te kunnen trainen.

Wereldkampioen deadliften

Door zijn intensieve training en zijn voedingsschema heeft hij pas geleden het wereldrecord deadliften verbroken door een gigantisch gewicht 501 kg te heffen. Als jij zelf ook zo groot wil worden als The Mountain kan je thuis beginnen met het doen van deze krachttraining. Bekijk hieronder het filmpje waarin je ziet wat The Mountain die dagelijks eet: