Thuis trainen heeft zijn voordelen

Krachttraining thuis doen ten opzichte van in de sportschool brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoef je geen geld te besteden aan een abonnement en ben je geen tijd kwijt aan het reizen. Ook openingstijden van een sportschool vormen natuurlijk geen struikelblok voor je.

Train met je eigen gewicht en met gewichten

Als je dus besluit om thuis aan krachttraining te doen zijn er wel een aantal vereisten. Hoewel je met je eigen lichaamsgewicht ver kan komen, moet je er toch voor zorgen dat je beschikt over goed materiaal. Let goed op je techniek en wees streng op jezelf. Qua materiaal betreft moet je een aantal gewichten in huis hebben die variëren in gewicht. Deze goedkope en goede fitnessproducten zouden goed van pas komen. Ook is het handig om een sportmatje te hebben om te gebruiken voor oefeningen waarbij je zit of ligt.

Maak een trainingsschema

Met veel oefeningen train je spieren die in verschillende spiergroepen liggen. Probeer bepaalde spiergroepen op één dag te trainen en andere spiergroepen op de dag erna. Train op dag 1 bijvoorbeeld je rug en biceps en op dag 2 train jij je borst, schouders en triceps. Op dag 3 kan je vervolgens je benen en billen trainen. Door dit te doen zorg je voor optimale spiergroei.

thuis buikspieren trainen

Voer de oefeningen goed uit

Het is belangrijk dat je goede oefeningen doet. Daarnaast is het erg belangrijk dat je deze op de juiste manier uitvoert. Zoek op internet voor filmpjes hoe de oefening technisch uitgevoerd moet worden. As je een oefening niet goed uitvoert kan je namelijk vervelende blessures oplopen.

Krachttraining oefeningen

Voor borstpieren kan je push-ups, kettlebell press en dumbbell flies doen. Je triceps en schouders kan je goed trainen door triceps dips, dumbbel shoulder press en triceps extension. Als het op je rug aankomt raden we je aan om dumbbell deadlift en de superman te doen. Je buikspieren kan je goed trainen met planking, hip thrust en de reverse crunch. Voor de biceps zijn de dumbbell curls en hammer curls prima oefeningen. Squats, lunges en calf raises zijn goede oefeningen om je benen en billen te trainen.

Krachttraining doen thuis

Belangrijke tip voor krachttraining

We willen je graag nog een belangrijke tip meegeven. Als je nu vrijwel geen krachttraining doet is het niet slim om meteen voluit te gaan trainen. Dit zal meer problemen opleveren dan dat het ten goede komt. Probeer het dus goed op te bouwen om blessures te voorkomen.