Strongman-competities voor sterke mannen

The Mountain, vooral bekend van de megashow Game of Thrones, doet al jarenlang mee aan Strongman-competities. Hierin heeft ie jaar in jaar uit laten zien dat hij een van de grootste en sterkste mannen ter wereld is. De IJslander won de titel sterkste man van Europa in 2014, 2015, 2017, 2018 en 2019. Op 6 mei 2018 werd hij de Sterkste Man Van De Wereld. Hij won toen drie van de zes The World’s Strongest Man-uitdagingen in de Filipijnse hoofdstad Manilla. De acteur moest toen onder meer een vrachtwagen voorttrekken, twee stalen balken van 375 kilo per stuk dragen en grote ronde stenen verplaatsen. Ook heeft hij op 8 maart 2020 de Arnold Strongman Classic voor de derde keer gewonnen.

Een nieuw deadlift wereldrecord van The Mountain

Bij een deadlift til je een zwaar gewicht op in een voorovergebogen stabiele houding, waarbij ook de knieën gebogen zijn. De IJslandse acteur deed zijn poging in Thor’s Power Gym. Het spektakel was te zien via een livestream op ESPN. De krachtpatser wist de stang met een totaalgewicht van 501 kilogram twee seconden boven de grond te houden. Daarmee verbrak hij het record dat eerder in handen was van de Britse Eddie ‘The Beast’ Hall. In 2016 werd hij de eerste man die 500 kilo wist te deadliften.

Dat Hafþór nog wel meer had kunnen tillen weet hij vrijwel zeker. In het volgende interview geeft ie aan dat het goed voelt, maar ook al heeft hij dit ongelooflijke gewicht getild, hij voelt zich naderhand nog steeds erg goed. Hij voelt zich goed, geen blessures. Hij gelooft dat hij nog wel meer had kunnen liften.

Hafþór deadliftte op 15 februari 2020 al een gewicht van 480 kg, zonder powersuit. Dat is een onofficieel wereldrecord onder toeziend oog van zijn trainingsmaatjes en de camera.