The Mountain, voorheen de sterkste man ter wereld

Zijn echte naam is Hafþór Júlíus Björnsson. De 30-jarige reus dankt zijn bijnaam The Mountain aan de rol die hij in Game of Thrones speelde. Zijn personage heet officieel Gregor Clegane en is vanaf seizoen vier de persoonlijke lijfwacht van Cersei Lannister (Lena Headey). The Mountain is de bijnaam van het personage, maar Björnsson vertolkte de rol zo iconisch dat de bijnaam synoniem geworden is voor de IJslandse strongman. Met zijn immense verschijning en een lengte van 2,06 meter is hij natuurlijk ook de ideale bodyguard.

The Mountain

 

World’s Strongest Man

Lang was The Mountain een zeer succesvolle strongman. Hij deed mee met heel wat strongman-wedstrijden en won er talloze titels mee. In 2018 won hij de titel van de World’s Strongest Man-competitie, waardoor hij zich kroonde als de sterkste man ter wereld. Geen wonder dus ook dat hij gekozen werd voor een rol in Game of Thrones. Ook dit jaar deed hij met de competitie, maar helaas met minder succes. Van tevoren was Björnsson de gedoodverfde favoriet. Hij blesseerde echter al vroeg in het evenement zijn voet, waardoor hij maar niet lekker in de wedstrijd wist te komen. Voor de titel van World’s Strongest Man 2019 werd hij dan ook van de troon gestoten.

The Mountain

 

Martins Licis

Degene die er dit jaar met de titel vandoor ging en dus The Mountain verslagen heeft, is de Letlandse Martins Licis. Deze 28-jarige strongman was voor het kampioenschap in absolute topvorm. Licis mag dan afkomstig zijn uit Letland, hij is al een tijdje woonachtig in de VS. Ook Licis heeft een bijnaam. Hij is beter bekend onder de naam ‘The Dragon.’

Met zijn Game of Thrones verleden is het op zich wel opvallend te noemen dat The Mountain verslagen wordt door uitgerekend iemand met als bijnaam The Dragon. Toch bleek Björnsson een goede verliezer en feliciteerde hij zijn opponent. De twee zijn dan ook vriendelijk tegenover elkaar als tegenstander, iets wat kenmerkend is voor de strongman-wereld.

Nog steeds over het gat van Game of Thrones heen? Dan is deze samoerai serie waar Netflix aan bezig is goed om de gaten te houden.