Hoe kan je veel spiermassa kweken in een korte tijd?

Wil je snel heel wat spiermassa kweken? Dan moet je natuurlijk flink de gym in duiken. Die spieren komen namelijk niet zomaar aanwaaien. Maar door efficiënt te werk te gaan kan je veel moeite en energie besparen. Met de onderstaande tips kan jij in korte tijd veel spiermassa kweken op een gezonde manier.

 

1. Let op je eten

Eet vooral goed! Dat is wat we bedoelen met het letten op je eten. Je hebt niks aan vette happen die snel vullen. Denk eerder aan koolhydraten en eiwitten, die je lichaam helpen herstellen en klaar te stomen voor je volgende training. Eet bijvoorbeeld wat vaker eiwitrijke producten en gooi veel groenten in je maaltijden. Je kunt best veel eten, als je maar veel eet van de juiste spullen.

 

2. Train zwaar

Als je je spieren niet zwaar belast, dan zal je niet in spiermassa aankomen. Dus het klinkt misschien niet leuk, maar moe worden is het meest effectief. Je moet jezelf ook niet compleet uitputten en over het randje gaan, maar een extra gewichtje zou er misschien wel bij kunnen. Het is ook belangrijk dat je herkent dat je te zwaar hebt getraind.

 

3. Regelmatig trainingsschema

Je kunt dezelfde spieren ongeveer 2 tot 3 keer per week trainen. Op die manier hebben ze genoeg tijd om te herstellen, maar worden ze wel flink uitgedaagd. Als je vaker traint, kunnen je spieren overbelast raken en niet meer goed herstellen. Maar wanneer je twee weken niet traint, verlies je spiermassa. Zorg er dus voor dat je een stabiel trainingsschema hebt dat je aanhoudt.

in korte tijd gespierder worden snel

4. Compound-oefeningen

In een korte training kun je ook veel spiermassa kweken. Een goede methode: compound-oefeningen. Dit zijn samengestelde oefeningen, waarbij je dus meer dan één spier traint. Mik daarom op een oefening waarbij je meerdere spiergroepen aanspreekt. Vanuit die oefening kan je dan ook het meeste resultaat halen.

 

5. Goed rusten

Een groot deel van je gains bereik je met je ogen dicht. Misschien klinkt het een beetje scheef, dat je niks moet doen. Echter is je nachtrust van groot belang. Zorg dat je goed, regelmatig en rustig slaapt. Dit geeft je spieren de tijd en energie om goed te herstellen van je trainingen. Ook op dagen dat je niet getraind hebt zijn zowel goede voeding als goede slaap belangrijk. Ook een dag na een training zijn je spieren nog aan het herstellen. Veel spiermassa kweken gebeurt niet tijdens de oefeningen, maar juist erna.

 

Bij het opbouwen van spieren, is het niet alleen belangrijk om te knallen in de gym. Je moet ook de juiste voeding binnen krijgen zoals eiwit, koolhydraten en vetten. Met voedingssupplementen kan dit wat makkelijker gemaakt worden.